Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

God Jul och Gott Nytt År!

Nu är 2016 snart till ända och vi på Tuab blickar tillbaka på ett händelserikt år. Vi kan konstatera att vi i dagsläget har 1745 företag i Torsby och att det hittills i år registrerats 84 st nya företag. I Tubs uppdrag ingår att jobba med småföretagen, vilket betyder ungefär 85% av alla företag som finns i kommunen.

Förutom rådgivning och stöd till nya och etablerade företag som vänder sig till oss, bedriver vi också en uppsökande verksamhet. Vi har under året t.ex. hunnit med att besöka ca 60 företag. Många av besöken gör vi tillsammans med kommunens politiska ledning, något som brukar vara mycket uppskattat.

Under året har vi också bjudit med andra parter ut – t.ex. IUC under vårens industritematiska besöksturné, och Arbetsförmedlingen under senare delen av året för att kunna hjälpa till att skapa en närmare dialog mellan företag och arbetsförmedlingen.

Sammanställningen från årets företagsbesök visar på ett starkt samarbete mellan våra lokala industriföretag, där det också fortsatt investeras och anställs. En annan bransch vi fokuserat på är ekonomer och ekonomiadministratörer, och här kan vi konstatera ett växande behov av den här typen av tjänster då de flesta idag är helt fullbelagda, samtidigt som efterfrågan är hög.

Nästa år fortsätter vi givetvis våra företagsbesök, och kommer under vintern och våren att bekanta oss närmare med hälsa- och skönhetsbranschen samt handel, inklusive lanthandlare.

När vi nu avslutar året gör vi det också tillsammans med 14 deltagare på vår starta-eget-kurs – en kurs som genom åren fått höga betyg och genererat i många nya företag. Vi har också runt 60 pågående ärenden som gäller nystart, investeringar och annat, och vi ser mycket fram emot att jobba vidare med detta under 2017.

Med detta vill vi önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Lina Sundberg, VD Tuab

Marknadsföring i sociala medier

Handelsprojektet "Hållbar handelsutveckling i staden" erbjuder en föreläsningskväll med Tina Sayed Nestius.

Blir digitalt smart! Hur kan du stärka ditt varumärke med hjälp av sociala medier?

Vilka trender ska du hoppa på och vilka ska du undvika? Hur fungerar annonsering i sociala medier? Hur ska du få fler och bättre följare och kommunicera med dem aå att de köper dina tjänster och produkter? Hur ofta ska du uppdatera dina sociala medier, vilket slags innehåll ska du uppdatera med och varför måste du ibland tänka som en kvällstidningsjournalist?

När: onsdag 18 januari kl. 18.00-20.00.
Var: Ideum, Svetsarvägen 3, Sunne
Pris: Kostnadsfritt (vid utebliven närvaro faktureras 150 kr/deltagare).

Obligatorisk anmälan till ideum@sunne.se senast 16 januari. Vi bjuder på fika så uppge ev specialkost vid anmälan.


Webbseminarium - köprevolutionen

Föreläsning med handelsforskare Malin Sundström

Föreläsningen hålls fysiskt i Karlstad men erbjuds via länk för övriga kommuner som deltar i projektet "Hållbar handelsutveckling i staden".

När: torsdag 16 februari kl. 8.00-9.30.
Var: Infocenter, Gräsmarksvägen 12, Torsby
Pris: Kostnadsfritt! (vid utebliven närvaro faktureras 150 kr per person).

Obligatorisk föranmälan till tuab@torsby.se senast
14 februari. Vi bjuder på fralla och kaffe/te så meddela ev specialkost vid anmälan. Begränsat antal platser!

Bakgrund:
Vi befinner oss just nu i början av en revolution – och det är konsumenterna som står i frontledet! Det är huvudbudskapet i boken ”Köprevolutionen – Hur den digitaliserade konsumenten transformerar handel, varumärken och marknadsföring” som handlar om hur digitaliseringen påverkar handeln. Malin Sundström är akademisk föreståndare för SIIR, Swedish Institute for Innovative Retailing, vid Högskolan i Borås, och en av bokens tre författare.

Läs mer om Köprevolutionen och handelsforskningen på Borås Högskola här

Torsby Utveckling AB (Tuab) är kommunens och det lokala näringslivets gemensamma näringslivsbolag. Torsby kommun äger 49 procent och övriga 51 procent ägs av Torsby Handel och Företagarna. Tuab startades 1998.


Goda Nyheter Torsby

Tuab är partner i satsningen Goda nyheter Torsby tillsammans med flera andra företag i kommunen. Vi vill bidra till en positiv utveckling av människor, företag och föreningar i Torsby kommun. Vi vill göra det genom att lyfta fram goda exempel. Vi vet att de finns massor. Vår uppgift är belysa dessa, så att de i sin tur kan spridas sig och bidra till en mer komplett och positiv bild av norra Värmland. Men, vi behöver din hjälp. Tipsa oss gärna.

Verksamt Värmland på Facebook

Följ gärna Verksamt Värmland på Facebook så får du ta del av de flesta aktivieteter som anordnas för företagare i länet.


Populär starta-eget-kurs

Vill du starta eget företag eller har du nyligen startat?

Då kan det vara väl investerade pengar att delta i Tuabs populära seminarieserie "starta-eget-företag".

Om vi får ihop en grupp med minimum 10 deltagare så kör vi en 5 veckors kurs under våren där extern expertis deltar inom sina kunskapsområden administration, skatter, försäkringar, ekonomi, marknad med mera.

Anmäl ditt intresse till tuab@torsby.se för att försäkra dig om en plats!


Vi vill gärna besöka dig!

Tuab genomför årligen många företagsbesök runt om i kommunen. Vi kommer gärna ut till dig också. Vill du ha ett besök, hör av dig så dyker vi upp!


Gilla vår sida på facebook!

Gilla Tuab på Facebook, så får du uppdaterade nyheter om vår verksamhet och vad som är på gång direkt i ditt flöde. 


Torsby Utveckling AB - Vi får människor och företag att växa

Besök oss gärna på vår webb eller vår facebooksida

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är med i kommunens företagsregister Business Update eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!