Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 

I detta nyhetsbrev, som utkommer med oregelbundna mellanrum, finns korta analyser och kommentarer till aktuella frågor inom politik och ekonomi. För ytterligare information om mina verksamheter, besök gärna Munkhammar Blog, Munkhammar Advisory, Facebook eller Twitter.

2011-04-11

Vägen till en årslön på banken

Flertalet svenskar har inga besparingar. Detta leder till otrygghet och beroende av offentliga beslut. Idag presenterar Henrik von Sydow och jag ett antal reformförslag som tydligt skulle underlätta skapande av en egen buffert. Vi siktar särskilt mot låg- och medelinkomsttagare och de som har minst marginaler. Läs mer här.

Nystartzoner

Sedan regeringen presenterade utredningen om nystartzoner - skattelättnader i områden med stort utanförskap - har debatten dragit igång. SD och V är emot. Timbro presenterade en rapport med konkreta förslag. Jag skrev kort på Newsmill och deltog i en debatt i Studio Ett på P1 här.

Eurodebatt

Det som ofta kallas en eurokris är en skuldkris. Annars hade rimligen inte Storbritannien, USA och Island haft liknande problem som flera euroländer. Eller för den delen Tyskland, Finland och Nederländerna utvecklats så väl. I Nyhetsmorgon på TV4 debatterade jag euro med Leif Pagrotsky (S). Kan ses här.

I ett inslag efteråt fick vi prova vårens hattar...

Barnfattigdom

Inga barn ska växa upp i fattigdom i Sverige. Därför är det glädjande att vi har halverat barnfattigdomen sedan 1997. En ny utredning från Riksdagens Utredningstjänst visar att enbart jobbskatteavdraget har minskat barnfattigdomen med ytterligare 13 procent.

Stockholm och jobben

Svenskt Näringsliv Stockholm presenterade en så kallad företagarbarometer, som visade en väldigt stark utveckling i länet, inte minst avseende viljan att anställa. Mikael Damberg (S) och jag kommenterade. Mer här.

Synpunkter

Synpunkter på detta nyhetsbrev, eller input till detsamma, är välkomna och skickas till johnny@munkhammar.org.

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!