Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Uppdatera dina uppgifter för Excelbrevet? Klicka här

Börja prenumerera på Excelbrevet? Klicka här

Riskera inte att Excelbrevet hamnar i Skräpkorgen (Junk).
Lägg till följande adresser i listan bland betrodda användare:
exceltips@excelbrevet.se och tobias@infocell.se

EXCELBREVET NR 11 2016


Hej!

Här kommer ett nytt Excelbrev med lite Excelgodis. I skrivande stund är säsongens sista hemflyg från Stockholm på ingång och jag passar på att skriva det sista orden på detta Excelbrev.

Rätt som det är ser jag att min bordsgranne sitter och filtrerar för det vilda i en jättestor lista i Excel. Jag borde varva ner och koncentrera mig på mitt, men jag kan inte låta bli att erbjuda mig hjälpa honom. En stund senare (efter lite prat om Exceltabeller och pivottabeller) säger han:

"Fattar du hur mycket tid jag kan spara?! Sånt här gör jag typ varje dag!"

Jag svarar: "Jag fattar, det är mitt jobb" :-)

Excella lugnt!

Tobias Ljung (Utbildningsansvarig och Excelspecialist)
tel (direkt) 0522 - 50 60 08            tel (mobil) 0722 - 15 87 11
tel (växel) 0522 - 50 60 07             tobias@infocell.se

Robert Larsson (IT-pedagog & Officespecialist)
tel (direkt) 0522 - 50 60 52            tel (mobil) 0736 - 47 07 67
tel (växel) 0522 - 50 60 07             robert.larsson@infocell.se

Ny kurs med POWER!

Nu har vi ytterligare en Excelkurs på schemat. Det är tvådagarskursen Excel Power Pivot & Power BI.

Vi har under året haft kortare avsnitt i Power Query och Power Pivot i vår vanliga tvådagarskurs i pivottabeller. Responsen har varit enormt positiv från deltagarna som upplever massor av tidsvinster och nya möjligheter till rapportering i Excel. 

Nu ger vi fler chansen att upptäcka och uppleva de fantastiska möjligheterna som finns inbyggda i Excels Power-verktyg. Läs mer om kursen nedan och se till att boka plats redan nu - innan det är fullbokat.

Kurs i  Power Pivot & Power BI

Göteborg 19-20 april
Stockholm 26-27 april

Boka nu - begränsat antal platser!

Ladda ner kursens produktblad

Läs mer om kursen och boka här

EXTRA! Boka kursen före 31/12 och få 500:- i rabatt. Ange "500" i fältet för kampanjkod i anmälan.


Excel tvåa bland egenskaper

Vid en granskning av ett stort antal jobbannonser inom ekonomitjänster utförd av EMG International (2900 annonser i Sverige) ligger nu Excel som en topplacerad kompetens som eftersöks i högre grad.

Kombinationen Excel + Analytisk förmåga är för mig en spegling av vår kurs i Pivottabeller. Det är också den kurs som varit mest efterfrågad bland ekonomer under året som gått. Att vi nu också skapar en förlängning med vår nya "Power-kurs" är också ett naturligt steg som återspeglar vad företagen vill ha av sin personal.

Upptäck Power BI Desktop

Ett fantastiskt och gratis verktyg från Microsoft är Power BI Desktop. Ja, du läste rätt; helt gratis! Programmet kombinerar Excel-verktygen Power Query, Power Pivot, Power View och Power Map, samt möjliggör en del diagramtyper som inte är möjliga i Excel. Power BI Desktop ingår som en del i vår nya Power-kurs.

Se dashboarden nedan och läs hela tipset här.

Power BI Desktop
Dashboard från kursen Power Pivot & Power BI

Tipsa och dela Excelbrevet

Nu kan du snabbt och enkelt tipsa en eller flera kompisar om Excelbrevet.
Du kan också dela Excelbrevet till kolleger och andra på sociala medier.

Klicka på texten "Tipsa en vän" eller ikonerna för FB och LI nedan för att testa.

Tipsa en vän

Dela på Facebook

Dela på LinkedIn

Skicka julkort i Excelformat

Julkort i Excel

Finns det julkort i Excel som man kan skicka till sina nära och kära? Javisst, vill du ha ett i Excelformat?

Öppnar du tipslänken nedan finns det två filer att välja på. Den ena filen är .xlsx-format. Det finns även en .xlsm-fil med ett makro som gör att alla kulor i ramen och i granen blinkar automatiskt. (Väljer du .xlsx-filen kan du istället trycka F9 upprepade gånger för att uppnå liknande effekt).

Läs hela tipset här

Avaktivera/aktivera Snabbfyllning

Snabbfyllning (Flash fill) är ett underbart smart och lättanvänt verktyg i Excel. Dock får vi ibland till oss feedback från kursdeltagare som inte vi ha Snabbfyllningen aktiverad. Ingen fara - det går att lösa - utan att man tappar funktionaliteten. I detta tips lär du dig hur du stänger av funktionen och själv väljer när du vill snabbfylla :-)

Läs hela tipset här

Snabbfyllning i Excel

Vill du veta lite mer om Snabbfyllning i Excel kan du kika på ett tidigare Exceltips här. Har du Excel e-Learning via www.officekurs.se kan även se en längre video med massor av olika exempel och läsa den digitala kurslitteraturen och ladda ner Excelfilen.

Adventskalender - testa dig själv

Vad kan passa bättre i december än en adventskalender i Excel?

Testa dina Excelkunskaper dag för dag fram till jul.

 

Läs tipset och ladda ner filen

Det finns en del kortkommandon som är användbara i många olika lägen. Ett sådant är Ctrl+A. Står du i ett "icke-sammanhängande" cellområde, markerar du alla celler i kalkylbladet. Står du ett sammanhängade områden, markerar du hela det sammanhängade området. Står du i en Exceltabell, markerar du tabellens innehåll (exklusive rubriker/summarad), trycker du sedan Ctrl+A en gång till, markerar du hela tabellen (inklusive rubriker/summarad). Ctrl+A kan du ju även använda när du ska markera cellområden i formelfältet. I Macen är det Command + A som gäller.

Formatera text i PowerPoint

I PowerPoint skrivs all text i egna textrutor. Varje textruta kan man se som ett eget miniatyrdokument som kan ha sina egna inställningar för exempelvis indrag, tabbar och andra formateringar.

Läs hela tipset här


Länk till tidigare Excelbrev

Många av er läsare har efterfrågat länkar till tidigare Excelbrev och här kommer länkar till de senaste Excelbreven nedan.

Ett tips kan dock vara att spara de Excelbrev du får i en separat mapp i Outlook, så har du dem snabbt tillgängliga. Hundratals tips ligger också ute på www.excelbrevet.se.


Prova vår e-Learning

Du vet väl att du kan prova på vår populära e-Learning helt gratis. Klicka här för provinloggning eller läs mer och beställ på www.officekurs.se.

Du får tillgång till ett kursblock i Excel och ett kursblock i PowerPoint - totalt ca 2,5 h effektiv speltid.

Följande kurser finns som e-Learning: Excel Grund/Självlärda, Word, Outlook, PowerPoint, Excel Fördjupning/Ekonomer, Excel Pivottabeller, Power Pivot, Excel Avancerad och VBA & makron.


logga infocell

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!