Tips och tankar om kommunikation och motivation. Problem att visa detta? Se det i webbläsaren

Månadens tankefrö
Med tips och tankar om kommunikationoch motivation


Vänner - nya som gamla.

I novembermörkret kommer här en tanke om att ingå i något större än sig själv, att få hela laget med sig när det är dags för action.

Två kul julerbjudanden hittar du längre ner. Men nu... 


Är du anfallare eller forward?


- Jag spelade anfallare på den tiden det begav sig.

- Menar du forward?

Är det någon skillnad?

När mitt lag spelar och har bollen är alla anfallare. Inte bara forwards. Och alla är försvarare när motståndaren har den. Inte bara backarna. För mig är det skillnad på att vara forward eller anfallare.

Så himla klokt sagt! Den insikten ska jag ta med mig.

Jag träffade Håkan Ericsson på bokmässan. Förbundskaptenen för U21-landslaget som 2015 vann EM, är en klok person. En tänkande, planerande, noggrann och glad person. Han lämnar inget åt slumpen. Han vet redan i förväg hur laget ska agera om de släpper in ett mål i slutet på matchen. Han har en annan klar plan för hur de ska spela om de tar ledningen. Hela laget vet vad som gäller och ställer in sig (och om sig) beroende på situation. Det är säkert en av anledningarna till att laget lyckades vända så många matcher och till slut vinna hela EM.

För oss som verkar ute i det vanliga arbetslivet finns det massor att lära. Tänk om vi skulle ha samma inställning där:

  • En reklamation från en kund dyker upp. Hela organisationen går in för att rätta till felet och få kunden nöjd.
  • En potentiell kund kommer in och besöker er på mässan. Hela laget ordnar så att de får vip-treatment. Någon fixar en fika. En expert kallas in. Kunden känner sig sedd och bekräftad.
  • En patient kommer in. Istället för att behöva gå igenom åtta olika besök med remisser och månaders väntetid, tar läkarvårdens hjältar tag i situationen och hittar rätt diagnos och behandling på en gång.

Visst har vi våra roller som säljare, marknadsförare, kundtjänst, projektledare, chefer, produktutvecklare, lagerpersonal, beredare och alla andra möjliga funktioner. Med det är just roller eller funktioner. Som att spela forward eller back.

Med ett gemensamt mål och tydliga förväntningar och mandat kan vi alla gå in i rollen som anfallare, eller försvarare. Vi kan göra kunderna nöjda på ett mycket bättre sätt än om en funktion i taget måste kämpa i motvind.

Hur är det med ditt team? Är ni anfallare eller forwards? Är ni försvarare eller backar? Och hur gör ni när problem eller möjligheter dyker upp längs vägen?

Tack för att du läser mina tankar

//Antoni


Erbjudanden och tips:


Erbjudande 1: Pilotföreläsning om Virtuella möten

Jag söker tre organisationer som vill bli bättre på att leda  telefon-, web- eller videomöten.

Pilotföreläsningen får du för 1/3 av normalpriset = 10,000 kr. Jag bjuder dessutom på 10 ex av boken Virtuella möten och jag tar hela resekostnaden själv var du än är i Sverige.

Har ni budget kvar för året så har jag fria dagar vecka 49 och 50. Det kan t.ex vara en frukost- eller lunchföreläsning. Även efter årskiftet fungerar förstås. Kontakta mig så pratar vi mer.


Erbjudande 2. Julklapp till säljarna

Nu finns det bara 100 ex kvar av min bok om hur man har det bästa kundmötet. 18 VD'ar och försäljningschefer är intervjuade. 

Normalpris: 200 kr/bok.

Julpris: 100kr/bok om du köper tio ex eller fler. Frakt ingår. 

Denna aktuella och praktiskt användbara bok är en av ämnesområdets bästa."
– Jan-Olof Svensson, BTJ


Ögonkontakt i möten

Hur mycket ögonkontakt är lagom när du samtalar med en person? Här får du svaret som hjälper dig att slippa bli anklagad för att flirta, på 33 sekunder. 


Förra månadens tankefrö hette Låt dem växa


"En konferens är ett möte där många går in med föga kommer ut"

- Werner Finck


Koppla ihop oss på

LinkedIn

Twitter

facebook

Och du är alltid välkommen till www.lacinai.se

där du hittar många fler tips och tankar.

0732511420
antoni@lacinai.se

Här ser du mina böcker. Du hittar dem bland annat på http://lacinai.se/bocker/


Du får det här för att vi mötts i olika affärssammanhang. Eller så har du hittat hit via tips från någon. Om du gillar det du läst så tipsa gärna fler. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!