Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 

Nyhetsbrev mars 2011

Våga byta spår

Women In Progress vill göra skillnad! Vår vision är att stärka Sveriges konkurrenskraft genom att synliggöra, utveckla och tillvarata kvinnors kompetens.

Vi tror att dessa områden kan förbättras avsevärt och vill göra en skillnad som märks. Women In Progress är en verksamhet inom managementbolaget Neld International Consulting AB. Vi fokuserar på framgång genom mångfald. I bolaget ingår även bifirman Managing Cultural Differences.

____________________________________________________________________________________________________

Månadens förebild

Lena Gerby är en energisk och engagerad kvinna på 52 år som bytt spår i mitten av livet. Hon läste först till civilekonom och gjorde sedan snabbt karriär inom försäkringsbranschen. Där stannade hon i 17 år och hann avverka många år som omtyckt VD. Några av orsakerna till hennes popularitet står att finna i ett öppet sätt, en ödmjuk inställning och tilltro till medarbetarnas kompetens och kunnande.

Lena kom i kontakt med Women In Progress för 6 år sedan, då hon gick chefsprogrammet. Från näringslivet hoppade hon för 4 år sedan in i politiken (m) och skolvärlden. Idag är hon både ordförande i Barn- och Utbildningsnämnden på Ekerö, sitter med i kommunstyrelsen och jobbar med skolutveckling på en friskola i Bromma, efter att själv ha provat på läraryrket.

Det som alltid har varit viktigast för henne är att förstå skeenden och kunna få vara med och påverka och förändra. När hon först blev tillfrågad att engagera sig politiskt var hon skeptisk. Som snabb och mer otålig personlighetstyp trodde hon inte att politikens långsamma processer skulle vara något för henne, men upptäckte snart glädjen i att kunna påverka utvecklingen där också. Hon tycker att det är avgörande att se till att "trivas på jobbet, ha kul, komma ihåg att hålla huvudet kallt och lösa det praktiskt i alla situationer!".

____________________________________________________________________________________________________

Höstens styrelseutbildningar
Redan nu vill vi presentera höstens styrelseutbildningar. Det är Certifieringsutbildningen som äger rum den 27 september till 1 oktober i Budva, Montenegro. Upplägget är detsamma som tidigare men varför inte njuta av lite sol vid Adriatiska havet och samtidigt lära sig styrelsearbetets grunder? Mer info finner du här

Kursen "Från noll till börsen" äger rum den 20-21 oktober i Stockholm. Här får du som redan har en grund i styrelsearbete möjligheten att fördjupa dina kunskaper, läs mer här

Inspirationsmingel kring styrelsearbete i Göteborg den 4 maj
Välkommen på inspirationsmingel kring styrelsearbete i Göteborg den 4 maj kl 16.00-18.00, på Swedbanks kontor på Södra Hamngatan 27. Detta är ett utmärkt tillfälle att knyta nya kontakter. Anmälan skall göras till oss senast den 29 april. Mer info

Coachande mentorskap
Är du nyfiken på vad coachande mentorskap är, läs mer här om hur du får stöd i att uppnå dina mål med hjälp av en professionell mentor.

Media
Margareta Neld har i samarbete med tidningen "The Local - Sweden´s News in English", publicerat en debattartikel angående 'Gender quotas will benefit Sweden's corporate boards'. Läs artikeln i sin helhet här

Styrelseuppdrag
Grattis till
Liselotte Tjernlund som efter ett år i styrelsen Företagarnas lokalförening i Håbo nu har blivit vald till ordförande.

 

____________________________________________________________________________________________________

Är du intresserad och vill veta mer om Coachande mentorskap, Lärande chefsnätverk eller Styrelseprogram? Välkommen att kontakta oss!

Bästa hälsningar,

Margareta Neld, VD och Filippa Drakander, administrativ assistent

____________________________________________________________________________________________________

OrdFIX – för professionella texter 

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!