Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Höstterminen fortsätter!

Kurserna på Vasa Arbis fortsätter! Det finns fortfarande plaster på en del av kurserna. Kolla in hösterminens utbud Här, Välkommen med!

Kansliet håller stängt under höstlovet vecka 42 (17-21.10).

Vi på Arbis önskar er en trevlig fortsättning på hösten!


Mark istället för marknad - en eko-hipsters resa från storstan till landet

http://www.kulturskafferiet.com/event/ritz-arbis-mark-istallet-for-marknad/?instance_id=1814

Ti 4.10 Kl.18-20:15, 15€, 130500 

David Jonstad har snabbt blivit en frontfigur för omställningsrörelsen i Sverige. Han är författaren och journalisten som bytte Stockholms hipsterliv mot jakt och småbruk på egen gård i Dalarna. Föreläsningen är en inspirerande personlig berättelse om vägen från ett stressat lönearbete i storstan till en friare tillvaro på landet.  

Innan föreläsningen finns det möjlighet att mellan kl. 17-18 bekanta sig med författaren Johanna Granlund som skrivit boken "Av jord - en bok om människorna bakom vår mat" och en utställning av fotografier från boken. Hon har besökt sju gårdar i svenska Österbotten och träffa dem som producerar vår mat. Vi samtalar fritt om boken och dess ämne i Ritz café

Efter Jonstads föredrag håller omställningsrörelsens grundare Rob Hopkins från England  en kort föreläsning på engelska via Skype om uppkomsten av ’Transition Town Network’. Dessutom arrangeras gruppdiskussioner om teman i anslutning till föreläsningarnas innehåll.
Föreläsningen ordnas i samarbete med Slow Food Ostrobothnia och Skafferiet @ Ritz.
Föreläsningsavgiften betalas kontant vid dörren.



Nordisk viltdjursskötsel

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/10/17/huolehdi-vahingoittuneesta-elaimesta

Måndag 21.11 kl 18-19, 5 €, 719800

Markku Harju berättar om verksamheten på WildCare, som är beläget på Norra Vallgrund i Replot skärgård. Wildcare’s uppgift är att vårda och rehabilitera skadade, vilda djur.

Ett vilt djur är inget husdjur och att vänja sig vid att ha människor i närheten är alltid en risk. Eftersom vilda djur inte bör bli vana vid människan behandlas djuret endast så mycket som krävs för att det skall klara sig på egen hand igen. Harju har omhändertagit vilda djur sedan 2005 och har många intressanta historier att dela med sig

Föreläsningsavgiften betalas kontant vid dörren.
Arr. i samarbete med Skafferiet@Ritz.

Kurser med lediga platser!


Instagram

Följ oss på Instagram @vasaarbis och ta del av Arbis vardag! #vasaarbis


Facebook

Gilla oss på Facebook för att snabbt ta del av nyheter vi publicerar!



Här kan det ligga innehåll som är lämpligt i en sidfot. Exempelvis länkar till sociala medier.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!