Pressmeddelande. Problem att visa det? Se det i webbläsaren
Lägg gärna in kontakt@hillesgardspriset.se i din adressbok så att du får e-post från oss korrekt.

Foto: Simon Hadleigh-Sparks

Hillesgårdspriset - ett hjärta för medmänsklighet

Hillesgårdspriset, som delas ut vid en ceremoni den 13 november på Hillesgården kommer från i år att bestå av ett glashjärta formgivet av konstnären Karin Hassle samt en prissumma på 50 000 kronor.

Foto: Felipe Morales, PMAGI AB

- Jag vill att mitt glas är kärlek, säger konstnären Karin Hassle om allt sitt glaskonstarbete.

Karin Hassle arbetar med konstglas. Hon finner sin inspiration i naturen som omger henne; i närhet till växter, djur och andra varelser. Varje föremål hon skapar bär på ett eget budskap. Det hjärta hon skapat för Hillesgårdspriset rymmer Hillesgårdsprisets inspiration och ändamål.

- Vi är mycket glada att Karin Hassle skapat ett uttrycksfullt och stilrent pris för oss, säger Lars G Linder, ordförande för Stiftelsen Hillesgårdspriset.

Priset kan gå till dem som arbetar för att det ska finnas ett långsiktigt ansvarstagande i världen, där egenskaper som medkänsla, ödmjukhet och mod utvecklar relationer mellan människor och med vår omvärld.

Vem som får årets Hillesgårdspris meddelas om en vecka.

Mer information om Karin Hassle finns på www.karinhassle.com

Högupplöst bild på priset hittas här!

Mer information:
Lars G Linder, ordförande
0435-215 30, tonval 5
www.hillesgardspriset.se

Hillesgårdspriset lyfter fram initiativ och arbete som görs för att öka graden av medmänsklighet i världen. Mottagare av priset kan vara enskilda personer eller grupper, organisationer eller företag. De har visat att de aktivt stödjer en samhällsutveckling som grundar sig på en stark tilltro till människans sanna och kärleksfulla natur.


Ett pris till dem
som vet vad en medmänsklig framtid behöver.


Stiftelsen Hillesgårdspriset, Hillesgården 4452, 264 94 Klippan. Telefon 0435-215 30, tonval 5. kontakt@hillesgardspriset.se

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!