Nyhetsbrev från Tango Buenos Aros. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Bästa Tangovänner

Snart är det dags för en osannolik helg i Västerås, vi ska dansa milonga i dagarna två. Kolhydratladda och packa vätskeersättningen!

8-9 oktober har vi besök av instruktörerna Christian Larsen och Mette Björn från Aahus. Om ni undrar hur pass härligt det här ska bli så kan jag tala om att det är Pelle och Karin som absolut vill att vi i föreningen ska få uppleva Christian och Mettes milongaundervisning. Just precis så härligt.

Workshoparna kostar 100:- styck förutom nybörjarklassen på söndagen som vi bjuder alla A- och B-kursdansare på! Alla workshopar är på Blåsbogården. Anmälan som vanligt till anmalan@buenosaros.org. Helst i par, men det går bra att anmäla sig på egen hand så tar vi in er varefter vi får ihop jämnt antal förare och följare.

På lördagen den 8/10 har vi så klart också en milonga! (Det är mycket prat om milonga nu men nu menar jag alltså milonga som i FEST!) Den är också på Blåsbogården, klockan 19. Föreningen bjuder på enklare mat. Mer information kommer senare. Gunnar Heinrich spelar för oss.

Workshop 1 lördag  kl 10.30 - 12.00

Alla nivåer.

Kort introduktion till milonga och vad som skiljer den från tangon. Hur hittar vi “the strong beat” i milongan? Workshopen fokuserar på musiken och leds huvudsakligen av Mette som är musiker.

Workshop 2 lördag kl 13.00-14.30

Alla nivåer

Traspie, tekniken som låter paret lattja med rytm, att dansa på puls eller i dubbeltempo.

Tangoelement som också funkar fint i milonga, som tex den lille moulinette.

(här kan det dyka upp steg som nybörjaren inte är förtrogen med. Bestäm i paret när ni har fått tillräckligt mycket nytt och jobba med det.

Workshop 3 söndag 10.00-11.30

Den här workshopen bjuder vi er som dansar på A eller B-nivå på. (eller har gjort senaste året. Eller för inte så länge sen. Vi är inte knussliga.)

Det blir repetition av gårdagens lektioner, och mer tips och övningar för att få milongan att rocka. Det blir lite som en lärarledd praktika med möjlighet att få coachning av Christian och Mette.

Workshop 4 söndag 12.30 -14.00

Medelavancerad nivå, vänder sig till dig som dansat ett par år eller mer, på lektioner och socialt.

Innehåller kombinationer och sekvenser som är typiska för milongan, material att stoppa i verktygslådan.

Workshop 5 söndag 14.30-16.00

Avancerad nivå, för dig om känner dig förtrogen med milonga och alltid studsar upp och lystet letar efter någon att roa dig med när det spelas milonga.

Någon liten krumelur att briljera med, kanske? Och så vänder vi på steken och plockar fram milongaelement som går att använda som krydda i tangon.

Detta skriver Sigrid på styrelsens uppdrag och önskar er alla innerligt välkomna!

obs: jag står bara för knapptryckningar, eventuella frågor ställer ni till dem som vet något i styrelsen


Facebook
Dela brevet

Du får detta nyhetsbrev för att du lagt till en prenumeration på vår hemsida.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!