Pressmeddelande. Problem att visa det? Se det i webbläsaren
Lägg gärna in kontakt@hillesgardspriset.se i din adressbok så att du får e-post från oss korrekt.

Foto: Simon Hadleigh-Sparks

Hillesgårdspriset för medmänsklighet delas ut den 13 november på Hillesgården

Söndag den 13 november 2016 delas årets Hillesgårdspris för medmänsklighet ut. Prisutdelningen äger rum vid en ceremoni på Hillesgården, Fastarp.

Hillesgårdspriset vill öka graden av medmänsklighet i världen.

- Priset delas ut till människor eller organisationer som med mycket medkänsla, ödmjukhet och mod arbetar för ett långsiktigt ansvarstagande i världen, säger Lars G Linder, ordförande för Stiftelsen Hillesgårdspriset.

Stiftelsen Hillesgårdspriset bildades 2015 som en fristående stiftelse med det enda syftet att dela ut Hillesgårdspriset. Stiftelsen är, enligt svensk lag, en allmännyttig stiftelse, och den är politiskt och religiöst obunden – samt en unik plattform för medmänsklighet. En särskilt utsedd jury går igenom alla nomineringar till pristagare och fattar beslut om vem som ska tilldelas Hillesgårdspriset för medmänsklighet.

- Vem som får 2016 års Hillesgårdspris kommer att presenteras inom kort, säger Lars G Linder.

Hillesgårdspriset har funnits i tio år, och har tidigare delats ut av Stiftelsen Hilarion, som driver Hillesgården, vars vision är att en ljus framtid är möjlig. Som ett led i arbetet för att förverkliga denna vision instiftades Hillesgårdspriset för medmänsklighet år 2006.

Mer information:
Lars G Linder, ordförande
0435-215 30, tonval 5
www.hillesgardspriset.se

Hillesgårdspriset lyfter fram initiativ och arbete som görs för att öka graden av medmänsklighet i världen. Mottagare av priset kan vara enskilda personer eller grupper, organisationer eller företag. De har visat att de aktivt stödjer en samhällsutveckling som grundar sig på en stark tilltro till människans sanna och kärleksfulla natur.


Ett pris till dem
som vet vad en medmänsklig framtid behöver.


Stiftelsen Hillesgårdspriset, Hillesgården 4452, 264 94 Klippan. Telefon 0435-215 30, tonval 5. kontakt@hillesgardspriset.se

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!