Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

EXCELBREVET NR 7-8 2016


Hej!

Välkommen till ett nytt Excelbrev. Tipsen inleds med olika sätt att räkna ut kvartal utifrån datum och fortsätter med hur du kan omvandla negativa tal till positiva. Vidare ser du hur du kan anpassa dina kommentarer till pratbubblor och andra figurer i Excel. Avslutningsvis ett kortkommando och ett Icke-Exceltips om hur du använder pipetten i PowerPoint för att hämta exakta färger.

Vi vill också passa på att tacka alla som besökte oss på KOMMEK i Malmö - otroligt kul och en massa härliga Exceldiskussioner :-)

Fler än någonsin har valt att gå kurs med oss inför hösten, vilket är jättekul, men för er som vill ha någon anpassad kurs under höstterminen för datum som passar er, ta kontakt med oss. Detsamma gäller bokning av schemalagda kurser - boka nu för att säkra din plats (se datum och kurser nedan). 

Excella lugnt!

Tobias Ljung (Utbildningsansvarig och Excelspecialist)
tel (direkt) 0522 - 50 60 08            tel (mobil) 0722 - 15 87 11
tel (växel) 0522 - 50 60 07             tobias@infocell.se

Robert Larsson (IT-pedagog & Officespecialist)
tel (direkt) 0522 - 50 60 52            tel (mobil) 0736 - 47 07 67
tel (växel) 0522 - 50 60 07             robert.larsson@infocell.se

Länk till tidigare Excelbrev

Många av er läsare har efterfrågat länkar till tidigare Excelbrev och här kommer länkar till de senaste Excelbreven nedan.

Ett tips kan dock vara att spara de Excelbrev du får i en separat mapp i Outlook, så har du dem snabbt tillgängliga. Hundratals tips ligger också ute på www.excelbrevet.se.

Excelbrevet Sommar 2016

Excelbrevet nr 4 2016

Excelbrevet nr 3 2016

Excelbrevet nr 2 2016

Excelbrevet nr 1 2016


Höstens Excelkurser

Passa på att fylla på dina kunskaper i Excel inför höstens arbete på jobbet. Gör ditt jobb snabbare, säkrare och lär dig nya sätt att hämta, bearbeta och presentera effektivt i Excel. Hela kursutbudet med information, produktblad och anmälningsformulär hittar du på www.infocell.se.

Som alltid hos Infocell ingår e-Learning (Excelpaketet) i kursavgiften. Du får en omfattande skräddarsydd kursbok, en kortkommandoguide och ett USB-minne med extramaterial samt övningsfiler med facit.

Stockholm City 17-18 okt
Malmö 19-20 okt
Göteborg 25-26 okt
Stockholm City 28-29 nov
Göteborg 6-7 dec

Boka nu - begränsat antal platser!

Ladda ner kursens produktblad

Läs mer om kursen och boka här


Vinnarna i KOMMEK-tävlingen

Vi säger stort GRATTIS till följande vinnare från KOMMEK-mässan:

Excel-T-shirt:
Gunilla Edvinsson, Hässleholms Kommun
Erika Siljeström, Landstinget Västmanland
Mathias Möller, Stockholms Stad

e-Learning:
Ann-Sofie Gangesson, Lunds Kommun
Annie Barcarse, Sahlgrenska
Malin Sandell, Vingåkers Kommun
Patrik Eurenius, Älmhults Kommun

Visa kvartal från ett datum

Om du vill visa vilket kvartal (1, 2, 3, 4) ett datum tillhör går detta enkelt med en formel. Formeln blir sedan generell och kan appliceras på vilket datum som helst. I detta tips visas två olika sätt att åstadkomma detta.

LÄS HELA TIPSET

Så gör du negativa tal till positiva

Om man har värden som är negativa och snabbt vill göra dessa värden till positiva så finns det några alternativ man kan använda och som visas i detta tips. Klassiska exempel är när man får ut kreditposter i bokföringen, men vill visa/räkna talen som positiva eller vill stämma av positiva och negativa belopp mot varandra genom sortering.

LÄS HELA TIPSET HÄR

Egna figurer som kommentarer

Att använda kommentarer i Excel kan vara effektivt och informativt, däremot är kommentarernas utseende väldigt fyrkantigt. I detta tips får du reda på hur det går att byta till en annan figur för en kommentar i stället för den vanliga rektangeln som är standard.

LÄS HELA TIPSET

Redigera formel/cellvärde snabbt

Denna gång vill vi slå ett slag för ett enkelt, bra och mycket användbart kortkommando. Vi märker nämligen att många av våra kursdeltagare inte använder det.

För att redigera en formel eller ett cellvärde kan man t.ex. dubbelklicka på cellen eller klicka i formelfältet. Ett alternativ till detta är F2-tangenten. Det är snabbast och du kommer alltid med insättningspunkten längst bak i cellen när du trycker F2. Testa nästa gång du öppnar Excel :-)

Pipetten - äntligen i PowerPoint!

I PowerPoint finns nu äntligen Pipett-verktyget med vilket man kan få reda på en exakt färgreferens (RGB). Verktyget används för att hämta en färg och sedan färga andra delar med just denna exakta färg. Effektivt och exakt.

LÄS TIPSET HÄR


Anpassad kurs med möjligheter

Ta chansen att investera i personalen! Med våra anpassade utbildningar får du den mix av kursinnehåll, kurslängd, kursplats du behöver. Vi utbildar i hela Sverige och har en mobil datasal med fullskärmar. Ni får e-Learning så att alla kan repetera och vidareutveckla sig efter kurstillfället. 

Kontakta Tobias Ljung för mer info eller läs mer på hemsidan.

Ladda ner pdf för anpassade utbildningar här.


logga infocell

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!