Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Europa Direkt Jönköpings läns nyhetsbrev nr. 5 2016


Europeisk volontärtjänst (EVS) ger unga internationella erfarenheter

Inom MUCF – Myndigheten för ungdom och civilsamhällesfrågor, kan den som är mellan 16-30 år ansöka om att bli volontär i ett annat land. Programmet man söker genom heter Erasmus +. Som volontär får man internationella erfarenheter, resan, boende och fickpengar. Efter avslutad volontärtjänst får man även ett intyg på att man varit volontär (Youthpass).

Europeisk volontärtjänst, mucf.se


Demokratisoppa den 25 november - save the date

Höstens andra Demokratisoppa äger rum på Jönköpings läns museum den 25 november kl. 12-13. Denna gång handlar det om kvinnor i krigsdrabbade länder. Mer information kommer framöver. Spara datumet!


Juvenes Translatores 2016

Glöm inte att anmäla din skola till Juvenes Translatores som är EU:s årliga översättningstävling för 17-åringar. Årets tävling hålls den 24 november och är öppen för elever födda 1999. Vinsten är en resa till Bryssel där det blir prisutdelningsceremoni och där den svenska vinnaren får träffa vinnarna från övriga medlemsländer. Deadline för skolor som vill delta är den 20 oktober.

Juvenes translatores, ec.europa.eu


EURES – den europeiska arbetsportalen

Är du mellan 18 - 35 år och medborgare i ett EU-land? Då kan du ansöka om jobb genom EURES på din nationella arbetsförmedling. EURES är en arbetsportal som hjälper arbetssökande och arbetsgivare på arbetsmarknaden.

Eures, ec.europa.eu


Du får detta nyhetsbrev eftersom du prenumererar på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!