Nyhetsbrev från Stora Karlsö. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Internationella fyrdagen

Den Internationella fyrdagen firas varje år under den tredje helgen i augusti. I år uppmärksammar Stora Karlsö Internationella fyrdagen fredagen den 19 augusti med guidade visningar för både dagsbesökare och övernattare. Passa på att uppleva fyren på nära håll, se utsikten uppifrån fyrtornet och höra mer om livet på fyrplatsen genom åren. 

Internationella fyrdagen på Stora Karlsö »


Auktion för donerad aktie

Karlsöbolaget har fått en karlsöaktie i gåva. Aktien kommer säljs till högstbjudande och pengarna kommer att användas till badramp för rörelsehindrade vid bryggan i Norderhamn. Auktion hålls på ön söndagen den 21 augusti. Det går också att delta via telefon eller med skriftligt bud.

Så går auktionen till »

Foto Johan Larsson

Qigong med havsutsikt

Njut av ön i septemberskrud och höstlugn och öva Qigong med havsutsikt på Stora Karlsö 8-11 september! Kursen innehåller qigong, meditation, naturguidningar, föredrag och tid för egna strövtåg. 

Mer om kursen »


Kurs i naturfoto

Upplev Sveriges vackraste ö genom fotografens öga och följ med fotograf Roine Magnusson på fotokurs på Stora Karlsö 8-11 september! Kursdeltagarna bor bekvämt i fyren, äter i restaurangen och delar ön endast med deltagarna på Qigong-kursen. Tid för egna strövtåg och bastubad utlovas. 

Mer om kursen »

Roine Magnusson, fotograf

Turistfoton hjälpte forskare

Genom att analysera gamla fotografier, har forskare kunnat rekonstruera populationen av sillgrisslor på Stora Karlsö tillbaka till början av 1900-talet. Beståndet har sedan dess återhämtat sig på ett dramatiskt sätt – men forskarna upptäckte också en hittills okänd nedgång.

Läs mer om studien »

Jonas Hentati Sundberg. Foto Stockholms universitet.

Karlsös grisslor fortsätter slå nya åldersrekord

En av sillgrisslorna som häckar på Stora Karlsö i år kläcktes 1972 och är med det Sveriges och kanske även världens äldsta sillgrissla.

Läs mer »


Stora Karlsö bjuder på en oförglömlig naturupplevelse med blommor och fåglar i ett annorlunda landskap. Det råder det lugn och stillhet, med havet som omsluter ön och de dramatiska klipporna. Du kan välja att åka ut på en dagsutflykt eller stanna över på vandrarhemmet eller uppe vid fyren. Under 2016 är Stora Karlsö är öppet för besökare 4 maj–4 september. Den 8-11 sep finns möjlighet att uppleva ön under eftersäsong som kursdeltagare, se vårt kursutbud.

    » Besök vår webbplats – www.storakarlso.se
    » Besök oss på Facebook 

För information och bokning – kontakta Stora Karlsö på telefon 0498-24 05 00

Du får detta nyhetsbrev eftersom du tidigare har gjort en bokning hos oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!