Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Namn åt de döda


Månadsbrev 2016-07 för Namn åt de döda

Bäste forskarvän!

Tiden går fort – vi har redan passerat midsommar, men än så länge är kvällarna fortfarande ljusa.

Tiden har gått otroligt fort även för mig (Viktoria) som projektledare för NÅDD, nu är det dags att lämna över rodret till Anders. Själv kommer att jag gå upp till heltid igen på mitt ordinarie arbete och snart hägrar ett par veckors semester då jag äntligen får ”hämta hem” särbon som arbetat ett halvår i Paris.

Men det känns vemodigt att lämna projektet. Det har gett mig många fina kontakter med er andra ”NÅDDare” och det har varit väldigt roligt att få öppna era mail och filer med nya poster. Jag hoppas att jag får träffa några av er under Släktforskardagarna, både i år och framöver. Ett varmt och stort tack allihop för ett gott samarbete och er otroliga flit!

Ett stort tack även till de föreningar och privatpersoner som bidragit med församlingsfiler som vi har fått använda som grundmaterial. Och så passar jag på att önska Anders lycka till med projektet, det känns bra att få lämna över det till dig.

Då är det dags för mig (Anders) att ta över som projektledare, och jag tackar Viktoria för hennes fina arbete och alla registrerare för era stora bidrag till projektet! Ni behöver inte vara oroliga, det mesta kommer fortsätta som tidigare. Målet är att vara klara med registreringen till årsskiftet, och en ny Dödboksskiva kan förhoppningsvis se dagens ljus till hösten 2017.

Vem är då jag? Flera av er känner nog mig som inbiten släktforskare sedan snart 30 år. Jag har mest synts i olika sammanhang på nätet, på senare år mycket aktiv inom området DNA i släktforskningen. Jag har också under många år varit moderator på Anbytarforum.

Det ska bli mycket roligt med den dagliga kontakten med er, och jag ska försöka hjälpa till med alla frågor som ni har. Kommer ni till Umeå i sommar så ses vi kanske där!

Vänliga hälsningar,
Viktoria Jonasson och Anders Berg
Projektledare

1 203 församlingar/delar var klara 2016-06-30 med ca 956 000 poster och vi var 386 aktiva registrerare (enskilda och föreningar)


Ett utskick från Sveriges Släktforskarförbund och projektet Namn åt de döda.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!