Problem att visa nyhetsbrevet? Se det i webbläsaren.


Brevhuvud Nytt om Ladok3. Klicka på bilden för att komma till ladok.se

Konsortiechefen har ordet

Vi hade en välbesökt vårstämma för Konsortiet den 19 maj. Förutom att verksamhetsberättelsen för 2015 antogs så beslutades också om en verksamhetsinriktning för 2017-2019. Den största punkten där var att Ladok3-projektet förlängs med en utvecklingsfas 2. Då det hittills varit svårt att möta en gemensam kravbild för alla lärosäten, kommer samma strategi som i utvecklingsfas 1 att tillämpas. Därför kommer en version utvecklas som kan produktionssättas under första kvartalet 2018 på ett namngivet stort lärosäte, förslagsvis GU, SU, LU eller UU.

Är du intresserad av att läsa hela protokollet och se handlingarna så finns de här.

Sedan senaste Ladokbrevet har också Ladokkonsortiets kontor flyttat från Wallingatan 2 plan 7, till Wallingatan 2, plan 7. Vi har bytt lokaler med UHR och flyttat till kontoret bredvid vårt gamla. Vi har nu installerat oss i de nya lokalerna och om du har vägarna förbi så är du välkommen att se hur vi har det. 

Semestern är snart här för de flesta av oss och det innebär att några veckor med skön avkoppling väntar så ha nu en riktig trevlig och skön sommar! 

Mauritz Danielsson, Konsortiechef


Nytt från projektledaren

Våren har varit intensiv och projektet har levererat ett flertal versioner av nya Ladok. Just nu uppgraderas alla miljöer till version D vilken är den version Kungliga Konsthögskolan kommer att ta i fullskalig drift i samband med starten av höstterminen.

Vi har också varit tvungna att ta en del obekväma beslut. Det som sticker ut är att vi inte längre har kapacitet att besvara och behandla kravönskemål i den utsträckning vi gjort tidigare. Vår strategi att utveckla systemstöd för Malmö Högskolas behov kräver att vi har fullt fokus på deras kravbild och nu måste övriga lärosäten stå tillbaka. För att resten av sektorn ändå ska kunna dokumentera och prioritera i sina önskemål har det etablerats en separat ärendekö där lokala projektledare själva kan administrera ärenden. Då vi känner oss trygga med att utveckling för MaH är säkrad kommer vi att ta tag i övriga ärenden och hanterar dessa under fas 2 av utvecklingen.

Planeringen för hösten avslutas under innevarande vecka. På torsdag går vi in i en mer utsträckt och lågintensiv sprint som vi kallar sommarsprinten. Den sträcker sig från den 30 juni till den 11 augusti och större delen av projektet har välbehövlig ledighet i den perioden.

Vi känner oss väl förberedda för höstens utmaningar. De viktigaste milstolparna är att få till de externa integrationerna mot andra myndigheter samt att vi lyckas med utveckling och produktionssättning för MaH. Men också att KKH och KMH får en bra start i samband med deras systembyten under hösten.

Trevlig sommar!

Johan Sjödin, huvudprojektledare Ladok3-projektet


Kungliga Konsthögskolan använder nya Ladok

Kungliga konsthögskolan (KKH) är sedan slutet av maj, som första lärosäte, igång med nya Ladok!

Inmatning av data sker nu manuellt i nya Ladok från deras nuvarande system, det egenutvecklade Konstdok. Planen är att stänga dagens system och helt övergå till nya Ladok i och med terminsstarten HT16.

Produktionssättningen för Kungliga konsthögskolan görs visserligen inte på samma sätt som för övriga lärosäten, men det är ett viktigt steg i att säkerställa att nya Ladok fungerar på lärosätena. I och med att ett lärosäte nu är igång på riktigt finslipas rutiner för uppgraderingar, support och leveranser från Ladok3-projektet.


Material och inspelningar

På ladok.se hittar du inspelningar av de flesta webbsända möten som anordnas gällande nya Ladok och produktionssättning av systemet.

På denna sida finns underlag och inspelningar från Öppna frågestunder och informationsträffar om nya Ladok.

Och på denna sida finns inspelningar och material från demos av nya Ladok.


NUAK 2016

Under hösten, 19-20 september, anordnas NUAK som är en samproduktion mellan Universitets- och högskolerådet och Ladokkonsortiet. Konferensen är ett bra tillfälle att få nya kunskaper samtidigt som möjligheten finns att nätverka med likasinnade.

Har du inte hunnit anmäla dig än så är anmälan öppen till den 30 juni.

Det har kommit en del frågor om passen som gäller nya Ladok, som i dagsläget ännu inte har specificerat innehåll (benämnda Nya Ladok, pass 1 etc.). De kommer att uppdateras med detaljerat innehåll under augusti. Tanken är dock att det ska vara olika innehåll på de olika passen.

Nyhetsbrev #5 2016

Om Ladokbrevet

Ladokbrevet är nyhetsbrevet för alla som är intresserade av Ladok, nuvarande såväl som nya. Ladokbrevet kommer ut 10 ggr/år.


Gamla nyhetsbrev

Här hittar du gamla nyhetsbrev.


Dela nyhetsbrev


Tipsa oss!

Har du tips på nyheter eller aktiviteter? Kontakta projektets kommunikatör Sophia Hansson Ridman.


Ladokkonsortiet | Wallingatan 2 vån 7  111 60 Stockholm www.ladok.se

Du får detta brev för att du prenumererar på nyheter om Ladok och Ladok3.

Avsluta din prenumeration genom att klicka på denna länk och följa instruktionerna

.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!