Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhetsbrev 

Juli 2016

Innehåll:

Ansökan essästöd

Anmälan Bokmässan 2016

Nytryck av Kulturchocks folder

TVV:s Tidskriftsbilaga snart på layoutbordet

Öppettider under sommaren

Kontakta oss:

Karin Lundgren
karin.lundgren@natverkstan.net

Helena Persson
helena.persson@natverkstan.net

Klas Blomgren (föräldraledig)
klas.blomgren@natverkstan.net

Victoria Eklund
victoria.eklund@natverkstan.net 

Lydia Liljegren
lydia.liljegren@natverkstan.net

En härlig sommar önskar vi dig!

Här kommer nyhetsbrev från Kulturchock, verksamheten som arbetar för bättre distribution och synlighet av landets kulturtidskrifter.

Ansökan essästöd

Nu är det återigen dags att söka essästöd! Västra Götalandsregionens kulturnämnd har beslutat att stödja essäskrivande och kvalificerad kulturjournalistik med 500 000 kronor om året. Syftet är att i en tid av snabb medial omvandling stimulera till skriftlig reflektion och bidra till att fördjupa det offentliga samtalet.

Berättigade att söka medel är skribenter och kulturtidskrifter verksamma i Västra Götalandsregionen. Medel kommer att utdelas till mellan 10 och 20 projekt per år. Maxbelopp för ett projekt är 50 000 kr.

Ansökan är nu öppen! Sista ansökningsdag är torsdagen den 1 september 2016.

Mer info om riktlinjer och ansökningsförfarandet finns här.

Anmälan Bokmässan 2016

2016 års Bokmässa i Göteborg, går av stapeln 22-25 september. Vi hoppas givetvis att ni som tidskrift vill synas i kulturtidskriftsmontern!

Kulturtidskriftsmontern fungerar i stort sett som tidigare och vi fyller den med Sveriges kulturtidskrifter adderat med några nordiska inslag. Förutom att montern fylls på höjden och bredden med tidskrifter, presenteras ett scenprogram som pågår under alla fyra mässdagarna där ni som tidskrifter kan medverka och synas lite extra. Detta är en bra plats för tidskrifterna att exponera sig på i det stora bruset.

Konceptet är som tidigare, ni står för innehållet och Kulturchock står för det praktiska, vare sig ni vill sälja lösnummer eller använda scenen. Alla tidskrifter som är kunder hos Nätverkstan Ekonomitjänst/Kulturchock eller medlemmar i FSK kan anmäla sig kostnadsfritt! Övriga tidskrifter erbjuds plats i montern för 800 kronor/tidskrift ex moms (1 000 kronor ink moms).

Anmälan görs till info@kulturchock.nu och specifika frågor som berör bokmässan och programmet besvaras av helena.persson@natverkstan.net.

Hör av er till Nätverkstan Ekonomitjänst ekonomitjanst@natverkstan.net eller FSK kansli@fsk.net för information om tjänst eller medlemskap.

Frågor besvaras även på ekonomitjanst@natverkstan.net, på telefon 031-743 99 05.

Hjärtligt välkomna till Göteborg och kulturtidskriftsmontern - B02:41 - på Bokmässan 2016!

Nytryck av Kulturchocks folder

Detta gäller er tidskrifter som ingår i vår kommissionstjänst, men också er som funderar på att bli kunder hos oss. Lagom till Bokmässan gör vi ett nytryck av foldern där alla tidskrifter som ingår i vår kommissionstjänst finns representerade. Foldern fungerar som informationsmaterial till återförsäljare och andra intresserade på mässor, festivaler och ställen där vi syns under året. Det är med andra ord en bra plattform för er som tidskrift att marknadsföra er på.

För er som redan är kunder: Vi arbetar för att hålla foldern så uppdaterad som möjligt och behöver därmed aktuell text och bild från er tidskrift med den senaste informationen. För detaljerad information som gäller materialet ni ska skicka in, vänd er till: helena.persson@natverkstan.net

För er som funderar på att bli kunder hos oss, vänd er till: karin.lundgren@natverkstan.net för vidare information.

Här ser ni förra årets upplaga!

För att underlätta både vårt och ert arbete går det bra att skicka materialet redan nu. På så sätt slipper du också att ha detta på din att-göra-lista när du kommer tillbaka från semestern. Vi behöver materialet senast 12 aug!

TVV:s Tidskriftsbilaga snart på layoutbordet

Tidskriftsverkstan i Västs planer på att ge ut en tidskriftsbilaga börjar nu ta konkret form. Idén är att involvera någon eller några rikstäckande dags- eller veckotidningar i att ge ut en tidskriftsbilaga, som består av tidigare publicerat material ur olika tidskrifter, inbladad i värdtidningen.

Bilagan är tänkt att nå nya läsekretsar av tidskrifternas material, potentiellt ge nya prenumeranter till tidskrifterna och visa på mångfalden och den samhälleliga betydelsen av tidskrifternas del i det intellektuella samtalet.

Det är tänkt att värdtidningen i framtiden står för tryckkostnad och layout av bilagan. Tidskrifterna erbjuder en artikel för kostnadsfri återpublicering i bilagan. I anslutning till varje artikel får respektive tidskrift annonsutrymme.

Pilotutgåva kommer att delas ut under Bokmässan i september!

Öppettider under sommaren

Sommaren är här och snart stundar semestertider. I år kommer vårt kontor att vara bemannat under hela sommaren.

Under veckorna 31 och 32 endast bemanning på förmiddagarna och då med begränsad förmåga att skicka listor, filer osv. Om det är något som behöver göras under denna period är vi därför tacksamma om vi får besked i god tid - senast i början av vecka 30.

Ha en härlig sommar allihop!

Ni följer väl oss på Facebook?

Eller på vår hemsida www.kulturchock.nu

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!