Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

New Hope, Reseindustrins Barnfond

OM NEW HOPE   |   NYHETER   |   VÅRA PROJEKT   |   STÖD OSS   |   WEBSHOP   |   KONTAKT

Våra projekt under 2016

Låt flera glädjas åt skatteåterbäringen!

Sommaren står i full blom och semestertider står för dörren.  Hör du till de lyckligt lottade som fått skatteåterbäring, varför inte skänka en liten del till något av våra projekt.

Drygt ett år har nu passerat sedan den stora jordbävningen i Nepal och fortfarande lever många i provisoriska byggnader och få städer har så många tiggande gatubarn som Kathmandu. Många förblir tiggare hela livet. Flickor och pojkar utnyttjas sexuellt och flickor exporteras ofta som sexslavar till Indien. Med ekonomiskt stöd kan dessa barn bo kvar hos släktingar och gå i skola. Varje år av skolgång gör barnet bättre rustat inför framtiden, och förutsättningarna att skaffa sig ett riktigt yrke ökar.

I Jorpati i nordöstradelen av Kathmandu täcker 350 kr kostnaderna och skolgång för ett barn i familjehem under en månad. Det är nästan samma kostnad som ett åkband på Gröna Lund. Självklart ska vi roa oss och ha kul i sommar på Gröna Lund eller någon annanstans men det ger oss lite perspektiv och kanske det går att avvara en liten summa till de barn som inte har samma möjligheter som våra sommarlovslediga barn. 
.Läs mer om vårt stöd till Nepal

För tredje året i rad står New Hope för kostnaden för tre sommarlägerveckor på Latgales Dzintars i Lettland. Varje vecka får 70-80 barn uppleva ett sommarparadis med lek, bad och ordentlig mat och vi hoppas att veckorna ska förgylla barnens sommarlov och ge dem goda minnen!

En riktigt Glad sommar önskar vi på New Hope!

Följ oss på Facebook!
New Hope - Stiftelsen Reseindustrins Barnfond

Du får detta nyhetsbrev eftersom du stödjer oss och/eller för att du har anmält dig till vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!