Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Juni 2016

Nya torget ändrar skepnad

Den 1 juni påbörjades ombyggnationen av Nya Torget. Här ska det bli nya bostadshus med 40 bostadsrätter, ett parkeringsgarage under marken med cirka 180 parkeringsplatser och ett torg med en grönare och mjukare framtoning.

Från och med den 1 juni stängs parkeringen på torget av och torghandeln flyttas tillfälligt till Gamla Torget. P-platser kommer att upplåtas på Skepparegatan, Hospitalsgatan och Styrmansgatan och på kommunhuset Rosen finns gratis parkering på lördagar och söndagar. Korttidsparkeringen utanför butikerna på Hospitalsgatan finns kvar fram till v.32.

Läs mer på norrkoping.se/nyatorget


Bostadsbyggare sökes!

Vill ditt företag vara med och bygga i expansiva Norrköping? I höst väntar flera marktilldelningar både i centrala lägen och i attraktiva stadsdelar som Lindö och Svärtinge. Byggmöjligheter kommer även i de nya områdena Sandtorp och Södra Vrinnevi.

Läs mer om marktilldelningar på norrkoping.se.


Dags för samråd i Inre hamnen

Planeringen för Norrköpings nästa och häftiga stadsdel Inre hamnen har nu kommit så långt att den första detaljplanen börjar bli klar för samråd. Samrådet kommer att pågå juli-september.

Läs mer på next.norrkoping.se


Prata byggplaner med oss!

Har du byggidéer eller frågor kring marktilldelning, bygglov eller detaljplaner? Eller vill du bara komma och prata om ditt företags roll i stadsutveckling. Boka in ett möte med Byggdialogen. Tider finns kvar 16 juni och under hela hösten.

Läs mer och boka!


Tyck till om Ostlänkens sträckning

Nu har trafikverket har visat ett första förslag på hur Ostlänken ska dras inom Norrköpings kommun, söder och norr om tätorten. Se den föreslagna sträckningen, läs mer och tyck till på trafikverket.se.


Marksanering för kommande exploateringar

Sedan årsskiftet finns ett nytt bidrag som kommuner kan söka för att sanera förorenad mark inför bostadsbebyggelse. Syftet är att kunna bebygga områden där föroreningar i marken utgör ett hinder för exploatering. 

Norrköpings kommun har som första kommun skickat in en ansökan om bidraget för byggnation av ett äldreboende i kvarteret Hejaklacken vid Östgötaporten, tidigare Idrottsparken.

- Efterfrågan på mark för exploatering är stor, med hjälp av bidraget kommer fler tomter att kunna bli aktuella för bostadsbebyggelse, säger Elke Myrhede markmiljöspecialist på stadsbyggnadskontoret.

För att få bidrag krävs att det inte finns någon som kan göras ansvarig för föroreningarna och att bostäder byggs. Föroreningssituationen måste också vara utredd. Sedan finns prioriteringsgrunder av olika slag. Det är endast kommunen som kan vara huvudman för bidraget.

Mer information finns på naturvårdsverkets webbplats


Två nya översiktsplaner

Under våren har förslagen för översiktsplan för staden Norrköping och översiktsplan för landsbygd varit ute på samråd. Vi har fått in många goda idéer och synpunkter på förslagen. Nu arbetar stadsbyggnadskontoret vidare med planerna utifrån de synpunkter som kommit in.

Under hösten kommer översiktsplanerna ut på granskning och då ges möjlighet att tycka till igen. Preliminär tidsplan är att översiktsplanerna ska antas under våren och början på sommaren 2017.

Läs mer om Översiktsplan för staden

Läs mer om Översiktsplan för landsbyggden

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!