Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Visionsarbetet i hembygdsrörelsen

På årets ordförandekonferens var Visionsarbetet huvudpunkten och även på riksstämman var det en viktig punkt. På vår hemsida sammanfattas det vi kommit fram till hittills. På SHFs hemsida finns mer information om deras tidsplan mm.


Minnen.se

Genom att marknadsföra minnen.se kan ni få in berättelser om er bygd av besökarna på era evenemang. 

Genom att använda sidans kartfunktion ser ni enkelt om det kommit in berättelser som gäller er. Just nu leder Bettna med två berättelser. http://minnen.se/map

100 år av bilder

Utställningen fick bra uppmärksamhet i samband med Gammaldags Malmköpings Marknad och är nu ute i länet under nästan hela året. 

I länken här kan ni se bilder av utställningen och var och när den är bokad. Grundregeln för att hämta och lämna den är via Leif Jacobsson i Malmköping, men om grannen har den före er, så löser vi naturligtvis det utan resa till länets mitt. Här av er med frågor till Jennie på 073 140 33 75 eller 0155 28 43 00  


Vinnarbilden är utsedd

Vinnarbilden i tävligen Händer i Hembygden är nu korad och bilden ovan är tagen av Birgit Eriksson, Svärta hbf. 

Tack för alla roliga bidrag som kom in. På hemsidan, i länken här, finns alla bidrag. 


Hembygdens helg på Skansen

Hembygdens helg blir en aktivitet i Stockholm helgen 27–28 augusti med ett stort arrangemang på Skansen. Vi ­hoppas att hela hembygdsrörelsen vill delta i firandet. Programmet finns att hämta här och här är SHFs sida om hembygdens år



Temaresor 2017

Det har varit en intensiv vår med många träffar och ännu fler idéer och förslag. 

Senast den 3 augusti behöver jag få ert underlag, inklusive bilder, för resetidningen. 

Under rubriken Välkommen till Sörmland finns fortfarande en resursbank med bland annat ett formulär så att all relevant information som ska med blir korrekt och hamnar rätt. Är något konstigt så hör av er. 

Adresslistan 2016

För första gången gör vi i år ett försök utan en tryckt adresslista. Vi lägger istället upp en lista på hemsidan under "Kontakta oss". Den kan vi enkelt uppdatera vid behov och den går att använda för att hämta digital information ur, vilket både ni och andra intressenter efterfrågar. Här finns också en PDF med hembygdsföreningarna ordnade kretsvis. 

Återkoppla gärna om ni andvänder den så att vi får veta hur det fungerar.

Sommar i Hembygden

Sommar i Hembygden är nu distribuerad. Om ni saknar den någonstans vänligen hör av er till kansliet 073 140 33 75 

Använd gärna aktivitetskalendern på hemsidan för att presentera era aktiviteter. Det är extra viktigt i år då SHF med jämna mellanrum går ut med pressreleaser som faktiskt generar frågor från pressen. 


Semesterstängt i juli

Den 4 -31 juli är konsulenten på grönbete, om än inte så bokstavligt, och kansliet är stängt.  

PS om du vill kunna se bilderna i mailet lägg till dymlingen@live.se som betrodd avsändare så - sim sala bim! 

Tagga sommaren

Använd sociala media för att sprida era evenemang. Lokala Facebook-grupper vill gärna veta vad ni har för er. 

Glöm inte att tagga era inlägg på Facebook, Instagram och Twitter med #hembygdensår eller #hembygdensar så samlar vi hela Sveriges hembygdsrörelsens verksamheter på samma ställe.  

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!