Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 


Det känns i luften!

Det ligger en förväntan i luften. Temperaturen stiger och man känner att snart är gräset grönt och det blir dags för det gröna fältets schack. I klubben börjar det bubbla av aktivitet. Det är mycket som ska klaras av innan spelet börjar. Domare ska utbildas, match- och träningstider ska bokas, vilket brukar vara ett litet pussel och matcharrangemang ska planeras. Det har börjat gå rykten om en kickoff för alla medlemmar. Ja det är mycket på gång.

Lagen ligger inte heller på latsidan. Månaders slit på gym och inomhushallar ska snart visa resultat. Försäsongen är på väg in i game preparation då det blir dags att ta på de efterlängtade skydden och börja nöta in spel, teknik och taktik. Träningsläger och tester är planerade.

Och ovanpå allt kommer Ekbladet ut med sitt andra nummer.
Vi hoppas det ska smaka!

Sponsorhuset
Att driva en förening och hålla en bra kvalitet i verksamheten kräver en hel del pengar. Att hitta sponsorer till vår verksamhet är inte lätt. För att hålla medlems- och spelaravgifter nere så försöker vi hitta alternativa metoder.
En sak som vi alla kan göra utan någon större ansträngning är att använda Sponsorhuset. Sponsorhuset är en galleria på nätet där varje köp eller aktivitet genererar pengar till klubben. På vår hemsida www.oakleaves.se finns en länk till vår galleria.
Här är några tips som andra föreningar använt.

Tips 1
Tala med dom som beställer resor, bilar, hotell, kontormaterial mm på företaget att göra detta via Sponsorhuset.
Kan bli enorma pengar till Carlshamn Oakleaves. Läs mer här.

Tips 2
Anmäl er till Cint. Anmäl dig här.
Skriv ut en lista inne på Cint. Ta med listn till jobbet, skolan, träningen, matchen. För varje ny medlem får Carlshamn Oakleaves 5 kr och 5-30 kr för varje undersökning man väljer att svara på. Skriv ut listan här.

Tips 3
Anmäl er till Sponsorhusets nyhetsmejl.
Be era vänner och familj skriva ner sina mejladresser och skicka listan till pierre@sponsorhuset.se. För varje person som klickar på länken i välkomstmejlet så får Carlshamn Oakleaves 5 kr. Anmäl er här.

Domarkurs
Helgen den 5-6 mars var det dags för en liten grupp att försöka få till en domarlicens. Tävlingsbestämmelserna säger att för varje lag man har i seriespel så måste klubben utbilda och licensiera 5 domare. Man kan tycka vad man vill om dessa bestämmelser, men utan domare blir det inga matcher. Tyvärr hade årets förberedelser inte alls varit lika bra som tidigare år. Detta visade sig på flera sätt. Först på avsaknaden av tillräckligt många kandidater, men även på provresultaten. Oakleaves har under tidigare år förberett sina domarkandidater med studiecirklar och klubbens domare har i samtliga fall klarat domarproven och alltid legat bland dom högsta resultaten. I brist på förberedelser blev årets resultat inget vidare. Av tio kandidater klarade sex stycken proven. Detta innebär att vi behöver anordna ett extra provtillfälle och vi behöver dessutom fler domare som skriver detta extra prov.

Hursomhelst var det en trevlig helg nere i Helsingborg. Många morgontrötta ansikten och snarkande i bussen på vägen ner, men också många goda skratt.

En vädjan går därför nu ut till alla medlemmar. Här finns ett utmärkt tillfälle att stödja klubben och ungdomarna. Håll utkik på hemsidan och anmäl er till domarkursen och provet. Utan domare blir det som sagt inga matcher.

Läget i lagen

U19
Läget ser ganska bra ut för U19. Som Coach önskar man sig alltid en större trupp, men man kan inte få allt. Vi är i alla fall tillräckligt många för att det ska bli en bra säsong.  Spelschemat är klart, även om datum och tider ännu inte är spikade. Tanken är att vi ska inleda med ett trelagsmöte i Mörrum den 30 april och därefter dubbelmöten hemma/borta. Det blir totalt sex matcher för vår del, och med den tunna trupp vi har så tror jag att det är tillräckligt. Sedan får vi hoppas på tillströmning av spelare så att vi kan vara med i DM-cupen till hösten.

Lagledaren har börjat med licensieringen och det snackas om att dra in pengar till lagkassan på olika sätt.

U19-spelarna lyser med sin frånvaro på klubbens gym och jag hoppas bara att alla har skött sin träning i vinter. I annat fall kommer det att synas under game preparation-fasen som vi går in i nu i april. Däremot har det börjat bli bra närvaro på inomhusträningarna.

För ett par veckor sedan provade vi att köra ett pass kettlebells i Olofström. En lite annorlunda form av träning och ett avbrott från det vanliga gymandet. Tyvärr var uppslutningen riktigt usel så vi får se om vi provar något sådant mer den här säsongen. Vi som var med fick i alla fall en ordentlig genomkörare av Jari Rönkä och det är helt klart att kettlebells är en träningsform som vi som fotbollsspelare kan ha stor nytta av.

Spelboken håller på att ta form, men det visar sig ganska svårt att konvertera direkt till 8-mannafotboll. Mycket tankemöda och jobb just nu hos coacherna. Förhoppningsvis har vi allt klart till vecka 12 så att vi kan börja träna in tekniker.

Som sagt går vi in i game preparationfasen under vecka 14 och vi kommer då att köra ganska hårt både med teknik, teori, spel och fys för att vara maximalt förberedda för årets intensiva säsong.

HC Mikael Nordgren

U17
Tjena, det har varit en kämpig månad för u17 med mycket träning.Tyvärr blev det ingen Rockets cup för killarna pga för lite anmälda lag, men vi siktar in oss på serien nu närmast. Det blir en rätt kort seriesäsong för killarna detta året, men då finns det ju större anledning att spela tuffare o hårdare än dom har gjort någon gång innan! Det som ligger närmast nu träningsmässigt är att dom ska få ta på sig skydden o börja tacklas lite smått vecka12, och att spelboken kommer samma vecka. Tredje veckan i April dvs vecka 15 är det planerat ett träningsläger för U15/U17 och U19 och vi har även bjudit inn spelare från Carlskrona Seahawks att deltaga under detta läger. Angående Seahawks så har dom fått ihop en massa nybörjare från U13-U17. Vi var borta i Karlskrona den 14/3 o körde en samträning med deras U15/U17-killar under ledning av deras HC Rico. Killarna verkade ha lite förutfattade meningar om Seahawks o Karlskrona innan resan dit men det tog inte lång tid innan dom började snacka o peppa varandra när dom väl stod öga mot öga med varandra. Där har ni en liten kort redogörelse av vad som har hänt o vad som kommer o hända innan nästa brev ges ut!

Mvh Coach Peter Torstensson

U15
Tränar med U17. 

U13
U-13 har nu varit igång med träningen i 1,5 månad. Laget har utvecklats bra och några nya spelare har kommit in i laget. Detta är mycket glädjande och de har visat stor potential för sporten. De gamla spelarna börjar nu bli varma i skydden och fotarbete, speed men framförallt tacklingarna ser mycket bra ut. Något annat som ökat sedan i fjol är också förmågan att läsa spelen. Nu kommer det snart också ett tillskott i form av hockeykillar som ytterligare kommer att tillföra tyngd och vilja till truppen.
Vi kommer fortsatt att lägga stor tyngd på spelbokens spel, possitionsträningar, blockningsscheman, samt även förmågan att springa och hålla boll. Vi skall lägga till några spel och åtminstone en ny formation till spelboken.
Det kortsiktiga målet är cupen i Ystad 9/4 där vi skall spela med härlig tyngd, teknik och speed.
På det hela taget ser det mycket ljust ut för laget. Vid sidan av spelet så har laget påbörjat sin finansiering mot Dukes i Skövde. Organisationen fungerar ganska bra och vi försöker att få ut information i tid kring laget.

Träna på och tacklas hårt.

Tränartrion u-13

Styrelsen informerar

Onsdagen den 2 mars var det återigen dags för styrelsemöte på Norrevång. Här kommer lite kort info om en del av det som diskuterades.

  • Det har blivit dags att betala in säsongens medlems- och spelaravgifter. Se vad som gäller på hemsidan. Utnyttja gärna möjligheten att göra hela familjen till medlemmar. Det kostar bara 100 kronor mer men betyder mycket för föreningen.
  • Klubben fortsätter efterlysa utrustning. Nya spelare börjar dyka upp på träningarna och även de ska ha möjlighet att till en början låna utrustning. Så vet du med dig att du har låneutrustning hemma är det nu dags att lämna tillbaka den. Även domarkläder saknas.
  • Janne Viëtor kommer att vara Medic även denna säsong men kommer att behöva hjälp då han inte kan täcka alla matcher själv. Janne kommer att dyka upp på nästa tränarmöte för att dela med sig av sina sjukvårdskunskaper till våra tränare.
  • Valberedningen fortsätter sitt arbete med att fila på förslag till en ny styrelse.Den nuvarande styrelsen börjar dock spinna på planer för en kick-off inför den nya säsongen. Spinnandet fortsätter nästa styrelsemöte. Har ni idéer på bra aktiviteter så hör gärna av er till någon i styrelsen.
  •  Överhuvudtaget går det bra att höra av sig till någon i styrelsen om det är något ni vill att vi ska lyfta vid nästa möte som äger rum den första onsdagen i april.

Väl mött från Styrelsen genom Helen Viëtor

Glöm inte att kolla hemsidan www.oakleaves.se och forumet. Där kommer upp eventuella ändringar och viktiga meddelanden.

 


Träningstider
U13
Tisdagar 17:30-19:00
Väggahallen B
Lördagar 9:00-10:30
Tennishallen

U15/U17/U19
Onsdagar 18:30-20:30
Stenbackaskolan
Fredagar 18:30-20:00
ABUGarcia-hallen

OBS - Träningstiderna kommer att ändras i början av april. Håll koll på hemsidan för uppdaterade tider.

Möten
Styrelsemöte
Första onsdagen varje månad
kl 18:00
Norrevångskolan

Tränarmöte
Första måndagen varje månad
kl 18:00
UDD-stugan

På gång
Tester och utbildning
2 april
Testlabbet Rosenholm

Träningsläger
15-17 april
Mörrum

Föreläsning i kosthållning
Tid och plats ej bestämt

 

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 

 

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!