Tips och tankar om kommunikation och motivation. Problem att visa detta? Se det i webbläsaren

Månadens tankefrö
Med tips och tankar från Antoni Lacinai om kommunikationoch motivation


Vänner - nya som gamla.

Välkommen till dig som får detta för första gången. Välkommen till dig som hängt med ett tag. Hoppas att sommaren varit bäst hittills. Här kommer en tanke som formades precis innan sommarlovet. Om vad som ger istället för tar...


Vad får ditt hjärta att sjunga?

"Vad är roligt?" frågade jag nyligen en kompis kompis. Vi var fyra personer på en spontan After-work. Diskussionen som följde var så mycket intressantare än efter den klassiska frågan: "vad jobbar du med?" Vi kom in på vad som gav oss energi, glädje och mening, till exempel att få umgås med kloka människor, att lära sig nya färdigheter mer, att bidra till något gott och mycket annat.

Tidigare på dagen hade jag träffat den formidable föreläsarkamraten Janne. Han har en favoritfråga: "Vad får ditt hjärta att sjunga?" Det var i inspirationens efterdyningar jag ställde det som i coachingspråk kallas för en kraftfull fråga. Något som vi ofta behöver fundera på innan vi svarar.

Men borde vi inte ha ett svar på det direkt? Utan att bli stumma, kanske panikslagna över att vi inte vet? Borde vi inte veta vad som får våra hjärtan att sjunga? Det är många som inte vet. Kanske är det ekorrhjulets snurrande som bedövar oss...

Men jag tror att det här är på väg att ändras. Jag tycker mig se en trend att fler och fler pratar syfte, mening, ja hela poängen med att varför vi alls vill gå upp på morgonen. (En föreläsare, jag tror att det är en av programledarna för Skuldfällan, lär ha sagt att de flesta av oss går upp endast för att vi inte dött under natten...)

Jag driver själv varför-frågan när jag pratar kommunikation, mål eller möten. Inte för att förklara vad som hänt utan för vad vi villskahända. Det är då, när vi höjer blicken mot horisonten, som vi får energi, kraft och uthållighet.

Så varför går du upp på morgonen? Vad är roligt? Vad får ditt hjärta att sjunga?

Och om du är en chef eller förälder: Känner du dina medarbetare eller dina barn? Vet du vad som kickar igång deras energi?

Tack för att du läser mina tankar


Fler tips och tankar

Jag skriver krönikor för event-tidningen Kick-Off. Här är en av de mest uppmärksammade som jag senare lade upp på LinkedIn: Bara ledare vet hur man informerar


Ny minibok på G

Vill du hjälpa mig korrekturläsa en minibok om kroppsspråk? Tjugo sidor med bilder och korta texter som beskriver vilken känsla varje gest förmedlar. Jag söker fem personer och du får ett signerat ex som tack för hjälpen. Hör av dig på antoni@lacinai.se ifall du är intresserad.


Förra månadens tanke handlade om att Planera en tanke. Plantera en känsla. Stort tack för era kommentarer, ni som redan läst den ^_^



Where there is a will, there is a way

Where there is a why, there is a highway

-Christian Malmström, Ironcoach


Koppla ihop oss på

LinkedIn

Twitter

facebook

Och du är alltid välkommen till www.lacinai.se

där du hittar många fler tips och tankar.

0732511420
antoni@lacinai.se

Har du sett min nya hemsida www.lacinai.se? Där finns böckerna liksom mina erbjudanden som föreläsare, utbildare och moderator. Välkommen in!


Du får det här för att vi mötts i olika affärssammanhang. Eller så har du hittat hit via tips från någon. Om du gillar det du läst så tipsa gärna fler. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!