Problem att visa nyhetsbrevet? Se det i webbläsaren.

Brevhuvud Nytt om Ladok3. Klicka på bilden för att komma till ladok.se

Konsortiechefen har ordet

Jag har i veckan varit på Ladokträff vid Högskolan i Gävle där fokus för träffen varit på erfarenhetsutbyte mellan de nästan 100 deltagarna och det har varit flera pass med tid för diskussion kring olika ämnen.

Nästa vecka, den 19 maj, har Ladokkonsortiet vårstämma som har både ett bakåtblickande och framåtblickande perspektiv. I det bakåtblickande perspektivet kommer verksamhetsberättelsen för 2015 att presenteras och i det framåtblickande perspektivet kommer ett förslag på verksamhetsinriktning för 2017-2019 och rambeslut för 2017 att presenteras.

Naturligtvis kommer Ladok3-projektet vara en viktig punkt på agendan.  Nu arbetar projektet med att färdigställa utvecklingsfas 1 fram till första kvartalet 2017. Förslaget som kommer att presenteras på stämman är att Ladok3-projektet förlängs med en utvecklingsfas 2. Då det hittills varit svårt att möta en gemensam kravbild för alla lärosäten kommer samma strategi som i utvecklingsfas 1 att tillämpas. Därför kommer en version utvecklas som kan produktionssättas under första kvartalet 2018 på ett namngivet stort lärosäte förslagsvis GU, SU, LU eller UU.

För att läsa mer om materialet till stämman se här

//Mauritz Danielsson, Konsortiechef


Nytt från projektledaren

Nu finns version C av nya Ladok! Systemet produktionssätts denna vecka och målmiljöerna är MIT-IK samt den skarpa produktionsmiljön för Kungliga Konsthögskolan (KKH). Under våren och sommaren kommer KKH att lägga in lokal och historisk data samt skapa behörighetsstrukturer och annan grunddata med stöd av Konsortiets produktionssättningsteam. Arbetet med KKH går mycket bra och vi planerar för att systemet ska ersätta deras gamla system fullt ut till starten av höstterminen.

Vad gäller version I och målet att produktionssätta nya Ladok på Malmö högskola, rullar det också på enligt plan. Versionen presenterades på en öppen frågestund den 27 april. Återkopplingen vi fått är att det var en väldigt bra och tydlig genomgång och vår förhoppning är att det nu är tydligt för sektorn vad som kommer att produktionssättas under fas 1 (senast Q1 2017). Presentationen av version I för MaH finner ni här.

I övrigt tränar vi vidare på vår förmåga att produktionssätta nya versioner av systemet. Vår målsättning är att kunna produktionssätta en uppdaterad version av systemet varannan vecka i samband med sprintavslut. Syftet med detta är att kontinuerligt kunna visa upp nyheter men också att kontinuerligt släppa buggrättningar och på så sätt skapa ett mer stabilt och robust system.

//Johan Sjödin, huvudprojektledare Ladok3-projektet


Demo av version C

Den 27 maj, klockan 9-11, hålls en demonstration av version C av nya Ladok. Demon genomförs via Adobe Connect och spelas in för de som inte har möjlighet att delta live.

Du ansluter till Adobe Connect via denna länk.


Informationsdag om nya Ladok

Nu finns ett preliminärt program för informationsdagen om nya Ladok publicerat på ladok.se.  Informationsdagen genomförs den 2 juni och vi kommer att vara på Karolinska institutet, Campus Solna, Berzelius väg 3, sal Gustaf Retzius. 

Har du frågor om informationsdagen, kontakta Sophia Hansson Ridman.

Du hittar information om tider och anmälningsformulär på denna sida.


Ladokträff i Gävle

Den 10-11 maj genomfördes Ladokkonsortiets Ladokträff på Högskolan i Gävle. På denna sida hittar du presentationer och annat material från träffen.

Nyhetsbrev #4 2016

Om Ladokbrevet

Ladokbrevet är nyhetsbrevet för alla som är intresserade av Ladok, nuvarande såväl som nya. Ladokbrevet kommer ut 10 ggr/år.


Gamla nyhetsbrev

Här hittar du gamla nyhetsbrev.


Dela nyhetsbrev


Tipsa oss!

Har du tips på nyheter eller aktiviteter? Kontakta projektets kommunikatör Sophia Hansson Ridman.


Ladokkonsortiet | Wallingatan 2 vån 7  111 60 Stockholm www.ladok.se

Du får detta brev för att du prenumererar på nyheter om Ladok och Ladok3.

Avsluta din prenumeration genom att klicka på denna länk och följa instruktionerna

.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!