Nyhetsbrev från Colly Components. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NYHETSBREV FRÅN COLLY COMPONENTS                                                                                       NR 3, 2016

Konsten att välja leverantör

Så går ännu en industrimässa av stapeln. Denna gång heter mässan Elmia Automation. Huvudbudskapet är att man kan öka produktionen och förbättra lönsamheten, men hur detta kan ske finns det inget direkt svar på. Mässan erbjuder möjligheten att träffa ett antal ledande komponent-, robot- och systemleverantörer men det är du själv som måste välja ut vem eller vilka du vill jobba med. Frågeställningen är på vilka grunder valet ska ske?

När det handlar om att automatisera sammanfogning av fästelement så behöver man normalt samverka med flera leverantörer om upphandlingen avser integrerad montering i en produktionscell. För att uppnå önskad kapacitet, rätt funktion och kvalitetssäkring över tid, bör gränssnitten mellan de olika leverantörerna vara tydliga. Samtidigt är det viktigt att kunskapen om hur fästelementet påverkar automatiseringen finns tillgänglig i leverantörskedjan. Vår erfarenhet är att det är här det ofta uppstår problemställningar p g a bristande kunskap om teknologin sammanfogning. Helhetssyn är som alltid nyckeln till ett bra resultat.

Colly Components har en gedigen kunskap om automatisering av fästelement, linjärstyrningar och snabbkopplingssystem.

Besök oss i vår monter D01:16 för att få idéer om hur ni kan förbättra er produktivitet och lönsamhet när det gäller automatisering av fästelement. Det är det vi kallar kvalitet med kunskap.

-

Hälsar din utvecklingspartner,
Darco Burger, vd


Välkommen till Elmia Automation

Elmia Automation är den ledande mässan för Sveriges tillverkningsindustri. 

På mässan kommer vi visa upp produkter och lösningar som hjälper er att effektivisera och förbättra er produktion. 

I vår monter, D01:16, kommer vi visa upp produkter och lösningar från bland annat Stäubli, Grimm och Igus. På plats finns våra experter för att svara på era frågor.

Varmt välkommen!


Onsdagen den 8 juni håller vi en Skruvförbandsutbildning i våra lokaler i Kista, Stockholm. Utbildningen håller på mellan 9.00-16.00 och kostar endast 2000 kr per deltagare (ordinarie pris 2900 kr/person). Vi har endast ett begränsat antal platser, först till kvarn.

Läs mer och anmäl dig här.


Reducera vikten och öka livslängden med Igus dryspin®

Igus har utvecklat ett nytt system för linjärrörelser där man kombinerar muttrar av plast med ledarskruvar av hårdeloxerat aluminium. Systemet är, som alla Igus dryspin®-system, smörjnings- och underhållsfritt och väger ca 60% mindre än motsvarande system med rostfri ledarskruv.

Läs mer här...

Batteridrivet nitverktyg ökar takten

Colly Components samarbetspartner Gesipa tar nitning med elverktyg till nästa nivå med nya Gesipa AccuBird Pro.

De stora skillnaderna jämfört med den ursprungliga AccuBird-modellen är en ny ergonomisk design och förfinad teknik som klarar nitningen fyra gånger snabbare än något annan batteridrivet nitverktyg på marknaden.

Läs mer här...


Flexibla verktygsväxlare

Stäublis verktygsväxlare optimerar cykeltider, skapar flexibilitet och garanterar att processen är säker och stabil.

Stäublis verktygsväxlare är uppbyggt enligt modulsystem vilket gör det lätt att anpassa antal flödeskopplingar och elkontakter efter applikationens krav. Växlarna klarar av laster mellan 63-1530 kg. Gemensamt för Stäublis verktygsväxlare är låg vikt, minimerad yta, interface enligt ISO 11 593 och kort slaglängd på snabbkopplingar.


Gesipa GAV

Gesipa GAV kan användas manuellt för att montera blindnit eller integreras i ett helautomatiskt produktionssystem.

Gesipa GAV har kapacitet på upp till 40 nitningsprocesser per minut och klarar nitdimensioner från 2,4mm upp till 8mm.

Med processkontroll får du en kvalitetssäkrad montering. 

Kvalitetssäkrad montering

EP X009 är ett processtyrt monteringsverktyg för blindnitmuttrar där verktygets faktiska dragvärde jämförs med det fördefinierade. Verktyget säkerställer att plåttjockleken är rätt, att muttern är på plats, att monteringsspindeln är hel och att muttern blir korrekt monterad.

Läs mer här...


Kostnadsfri SMED-analys – minska ställtiderna med upp till 50%

Vi har tillsammans med Stäubli lång erfarenhet av att jobba med produkter som kan effektivisera verktygsbyten i  formsprutningmaskiner och vill nu dela med oss av vår kunskap. Med start under våren erbjuder vi, tillsammans med vår partner Stäubli, kostnadsfria SMED-analyser.

Vill du att vi kommer till er och utför en SMED-analys? Klicka här för att läsa mer!



Colly Components | Raseborgsgatan 9, 164 74 | Kista | 08 - 703 01 00 | www.collycomponents.se   

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!