Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Namn åt de döda


Månadsbrev 2016-04 för Namn åt de döda

Bäste forskarvän!
Nu är det ett riktigt aprilväder – ena dagen är det vårvärme och fullt solsken, nästa ligger snön kvar under hela förmiddagen. Men björkarnas musöron bådar om varmare tider.


NÅDD-projektet går också mot nya tider: vid halvårsskiftet växlar projektet upp och Anders Berg börjar som projektledare på heltid. Anders känner säkert många av er igen från hans utmärkta sida ScanGen (www.scangen.se), Svenska Haplogruppdatabasen (www.dna.scangen.se) eller i hans roll som mångårig moderator på Anbytarforum.

Min halvtid har varit mer än fullbokad, så det är roligt att Anders får möjlighet att jobba fler timmar med projektet. För egen del hade jag helst fortsatt i projektledarrollen, men min ordinarie arbetsgivare har inte möjlighet att ge mig tjänstledigt längre och det känns bra att det blir Anders som tar över bollen.
Planen är att vi ska vara klara med registreringen vid årsskiftet.

Det är fortfarande många stora församlingar som inte är påbörjade, så nu får vi lägga på ett kol! De stora församlingarna kan vara bra att stycka upp i tidsperioder efter husförhörslängderna/församlingsböckerna så att inte uppgiften känns övermäktig.


Vänliga hälsningar,
Viktoria Jonasson
Projektledare
dodbok@genealogi.se


Ett utskick från Sveriges Släktforskarförbund och projektet Namn åt de döda.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!