Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Sommarprogram senast den 4 maj

Senast den 4 maj behöver vi få veta vilka evenemang, öppna för allmänheten, ni planerar under sommaren. Bifoga gärna också bildfiler. 

Skriv några ord om vad det är ni planerar att göra på tex midsommaren, gärna lite mer än "Midsommarfirande" och glöm inte att hjälpa folk att hitta fram. Länk till hemsidan

Gammaldags Malmköpings Marknad 28 maj

Hembygdsförbundet finns som vanligt framför rådhuset. Kom och hämta era sommarprogram medan ni passar på att se Händer i Hembygden och 100 år av utveckling. I år planerar vi för solsken!

Ordförandekonferens 3 maj

Det har ni väl inte missat!? Har ni inte anmält er så gör det nu, genast. 

Vi träffas i Björnlunda i år. Wattrangsborg ligger i genomfarten av samhället, där väg 57 möter 223 från söder. Länk till Maps  -- Inbjudan finns här


100 år av utveckling

Utställningen invigs i samband med Gammaldags Malmköpings Marknad den 28 maj och är bokat av ett tiotal hembygdsföreningar under sommaren och hösten, men både nationaldagen och arkivens dag är fortfarande lediga. Hör av er till kansliet om ni är intresserade av att boka den. Utställningen kommer inte vara lämplig att ha utomhus. Ni kompletterar den med fördel med egna nostalgiska föremål. 

Händer i hembygden

Senast den 15 maj behöver vi har era fantasifulla bidrag till fototävlingen vars vinnare preseneras den 28 maj i Malmköping. 


"Barnfabriken" och "En perfekt människa" behöver er hjälp

I länsmuseets arbete med tema Barnfabriken och En perfekt människa vill vi hitta kulturmiljöer knutna till; Barnafödande, mödravård, adoption, barnomsorg osv samt Funktionsnedsättning av olika slag, social omsorg, fattigvård, psykiatrisk vård osv.

Därför ber vi nu länets hembygdsföreningar om hjälp. 
Läs mer här i länken 

Kulturarvsdagen 9-11 september

"Temat Tidens rörelser handlar om allt från folkrörelser till andra gemenskaper som drivit på och format samhällets utveckling och värderingar. Bland exemplen finns kvinnorörelsen, arbetarrörelsen, idrotts-rörelsen och förstås hembygdsrörelsen som i år firar 100 år. Det kan även handla om händelser där tillfälliga rörelser eller enskilda människor med ett starkt engagemang har påverkat sin omvärld. Starka rörelser som varit, och är, angelägna för människor i olika tider." 
Läs mer här 


Växtnäring för arbetslivsmuseer

Konferensen den 18 maj riktar sig till verksamma eller intresserade, av ungdomars deltaktighet på arbetslivsmuseer. Kom och låt er inspireras av ungdomars engagemang och varför de lägger tid på detta. Läs mer här

Arkivens dag den 12 november

Årets tema är "Välkommen hem". Ett tema som inkluderar både hemmet och hembygden. Man passar också på att uppmärksamma Tryckfrihetsförordningens 250-årsjubileum. 

Berätta gärna vad ni planerar i god tid för helena@arkivsormland.se så hjälper de er att sprida budskapet. 


www.hembygd.se/sodermanland

Södermanlands hembygdsförbund på facebook

kansli@hembygd.d.se eller dymlingen@live.se 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!