Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Jämställts nyhetsbrev

Vi är mitt uppe i terminen och har fullt upp! Vi är helt fullbokade fram till sommaren. Många av våra ettårsutbildningar börjar närma sig slutet och vi skriver handböcker till skolorna som förhoppningsvis kan få arbetet att leva vidare många år.  Vi planerar hösten och har nu bokat in en öppen föreläsning i Malmö! 


Normkritisk bildhandbok

 Äntligen finns en normkritisk bildhandbok! Tydliga tips och exempel som kan vara användbara för alla. Framtagen av Gävle kommun i samarbete med Genusfotografen.

Gävle kommun beskriver det så här: "Alla har rätt att drömma och att drömma stort. Att drömma är att fortfarande se alla möjligheter. Fördomar och stereotyper blockerar de möjligheterna. Varje blockering och varje dröm som dör är en förlust. För drömmaren och för samhället. För oss alla". Bildhandboken går att beställa gratis!


Jämställda barn blir hela vuxna

Jönköpings-posten publicerade i veckan en artikel om att uppfostra barn jämställt. Jämställts Maria Hulth intervjuas och ger många praktiska tips!

Batman med barvagn
Illustration Sanna Ingeslon

Ge barnen så många valmöjligheter i livet som det bara går. Låt dem bestämma själva vilka de är och hur de vill klä sig, fundera på ditt eget normbagage och nedvärdera aldrig något som anses kvinnligt. Det är några av tipsen för en jämställd uppfostran. Vi behöver fråga oss vilken sorts vuxna vi vill att våra barn ska bli. Om vi vill ha lyckliga vuxna som kan stå upp för sig själva, är empatiska och lyhörda behöver vi bredda möjligheterna. Vem önskar inte det för sitt barn?  Läs hela artikeln här.


Insikter och jämställdhet i SVTs Gympaläraren

Klicka på bilden för att se avsnittet

TIPS! Se avsnitt fem av Gympaläraren. Den innehåller många av de vanliga genusproblemen på högstadiet och tar upp saker som uppdelning och otrygghet. Lösningen blir att inte dela upp utan att skapa trygghet och att upphöja det som traditionellt sett som kvinnliga aktiviteter. Programledaren bjuder på egna misstag och kommer till insikt! Mycket bra underlag för alla lärare - och särskilt idrottslärare - där ute!


Följ oss på sociala medier!


Öppen föreläsning i Malmö den 19 otkober!

I höst kommer vi till Malmö och håller utbildningen "Skapa fler möjligheter - jämställdhet i praktiken".

Föreläsningen riktar sig till; föräldrar, pedagoger, mor- och farföräldrar, kompisar, tanter och farbröder - helt enkelt till alla som möter barn! Läs mer och anmäl dig!


160 år till jämställda löner - Sverige rasar i rankingen

Världens mest jämställda land kanske snart är ett minne blott för Sverige. Om lönegapet mellan män och kvinnor fortsätter minska i samma takt som nu kommer det ta 160 år innan vi får jämställda löner, skriver veckans affärer.


Hbtq, normer och makt!

Ni har väl inte missat materialet som Forum för levande historia har tagit fram tillsammans med Jämställt. Materialet är webaserat och lämpar sig för elever från årskurs 7. Här kan ni lära er mer om både normer och om människor som stått upp mot samhällets begränsingar. Massor av bra övningar!  Till materialet!


Arbetsgivare diskriminerar vid rekrytering

Rekryterare väljer bort personer med utländskklingande namn. Det visar ny forskning från Linnéuniversitetet som pekar på fyra faktorer som kan minska diskrimineringen. Läs hela artikeln!


Boka höstens utbildningar nu!

Boka utbildningsinsatser till hösten! Vi erbjuder både kortare föreläsningar till längre utbildningar och handledningar. Vi utbildar alla sorters verksamheter i jämställdet och normkritik. Läs mer om våra utbildningar!


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Unsubscribe: Vill du avsluta din prenumeration, skicka ett tomt mejl till: nyhetsbrev-unsubscribe@jamstallt.seså plockas den adressen bort automatiskt.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!