Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 


Ekbladet i den digitala tidsåldern

Välkommen att ta del av det första numret av nya Ekbladet. Ni som varit med i klubben några år minns säkert Ekbladet i pappersformat som kom ut med några nummer i mitten av nittiotalet. Det lades ett oerhört jobb av några entusiaster att skriva, trycka och skicka ut denna tidskrift .
Nu gör vi ett nytt försök med en elektronisk variant. Tanken är att nyhetsbrevet ska komma ut en gång per månad och innehålla information och intressant läsning för spelare, föräldrar, ledare, medlemmar och andra intresserade.
Vi hoppas det ska smaka!

Superbowl party
Söndagen den 6 februari var det återigen dags för årets stora höjdpunkt för oss inbitna fotbollsälskare. För tredje året stod hotel Solsta Towers i Asarum för arrangemanget och ca 25 personer dök upp vid 22-tiden för en helnatt med mat, dryck och storbildsskärm med fotboll på högsta nivå.
Dagen till ära hade Solsta införskaffat en HD-box för att vi entusiaster skulle kunna ta del av varje detalj i spelet. Efter intagande av hotellets utsökta hemlagade hamburgare var det dags för att sätta igång HD-maskineriet. Som vanligt med dagens teknik så fungerar det inte utan intrimning. Bilden försvann och ett febrilt arbete började för att hitta en lösning. Fem minuter innan matchstart lyckades vi få in bild via internet. Långt ifrån HD-kvalitet men man lyckades ändå urskilja spelets gång. Matchen började bra för Green Bay och såg ut att vara avgjord ganska tidigt. Som vanligt i fotboll så kan man aldrig ta ut en seger i förskott och Pittsburg bjöd upp till en riktig nagelbitare. Riktig panik blev det i salen när fem minuter åtestod av matchen och det var som allra mest spännande. Då fick vi ytterligare ett spänningsmoment eftersom bilden bestämde sig för att försvinna. Panik och snabba lösningar. Sista minuterna lyckades vi hitta via tjeckisk TV. Ingen förstod något av vad kommentatorerna sa, men vi fick i alla fall se slutet på matchen.

En mycket trevlig natt blev det i alla fall, trots teknikstrulet, och att fel lag vann. Det var några trötta men ändå nöjda fotbollsgalningar som gav sig hemåt framåt fem-tiden med förhoppningen att traditionen med superbowl party ska fortsätta länge.
 

 

Domarutbildning
Det är nu hög tid att anmäla sig till årets domarkurs. Vi vill uppmana både föräldrar och spelare, och även andra som kan vara intresserade, att dela barnens eller barnbarnens intresse. Att gå domarutbildningen ger en mycket bra inblick i och förståelse för spelet. Som domare kan ni tjäna en extra slant samtidigt som ni gör en jättestor insats för klubben och ungdomarna. Klubben står för materiel och kostnader samt domarkläder. Det enda som krävs att du själv har är intresset och ett par skor.
Domarkursen genomförs den 5-6 mars i Helsingborg.

Anmälan senast 20 februari till domaransvarig Niklas Uvelind
Tel: 0702 - 71 78 01
Läs mer!

Värva en kompis!
För att bli ett riktigt bra lag i amerikansk fotboll krävs det att det finns många spelare. Dels för att varje spelarposition är unik och man behöver specialister på varje position, men framför allt för att man ska kunna genomföra bra och roliga träningar där man kan köra mycket spelträning.

Det finns flera kanaler för rekrytering, men den främsta är våra egna spelare som träffar många kompisar i bl a skolan.

För att ge en morot till dom som lyckas värva fler spelar har styrelsen satt igång kampanjen "Värva en kompis". Kortfattat innebär det att man för varje ny spelare som värvas får ett 300 poäng som är värt 300 kronor. Dessa poäng kan växlas in mot presentkort hos Contact Sport eller, om man fått ihop 1500 poäng, bytas mot en klubbjacka.

Mer information och formulär finns här.

Läget i lagen

U19
Det rullar på ganska bra för närvarande. Vi har kört styrketräning tre pass i veckan under november till januari. För de spelare som inte har möjlighet att träna på ett annat gym så har klubben ordnat med organiserade träningar på Norrevångskolan. Det har visat sig, speciellt för U19, att gymmet på Norrevång inte varit så välbesökt. Jag kan bara tolka det som att våra spelare har tillgång till träningsmöjligheter på annat gym.

Om, mot förmodan, någon har slarvat med gymmandet så kommer detta att visa sig på de fystester vi har löpande under året. Vi körde första testet i början på november för att få ett utgångsläge och vi har därefter hållit ytterligare ett test i slutet på januari. Det visade sig att lagets snittresultat förbättrat sig med drygt 10 % på dessa tre månader. Jag hoppas trenden håller i sig och att alla spelare tar till sig hur viktigt det är att köra styrketräning. Om vi vill få en möjlighet att slå de lag som vi brukar få stryk av (Predators, Griffins) så måste vi träna på samma sätt som dom. Det finns inga genvägar.

Vi är anmälda till årets nyhet i fotbollssverige - 8-mannafotboll. Vi såg detta som enda möjligheten vid uppstartssamlingen i november då endast 14 spelare dök upp. Tyvärr har sedan ett par av dessa spelare droppat av under vintern, men någon har tillkommit. Det mest oroande är att 3-4 spelare ännu inte dykt upp på någon av pre season-träningarna som började i februari. Vi kommer att kunna genomföra serien, men det blir med en liten men vältränad trupp. I år har dessutom alla coacher tagit ett princip-beslut om att de spelare som inte tränar inte heller kommer att få speciellt mycket matchtid.

Ett stort avbräck var när coach Gustaf Hallgren var tvungen att hoppa av på grund av sin jobbsituation. Vi övriga coacher hade sett fram emot att få ta del av Gustafs stora kunnande, men så blir det ibland. Vi kör på ändå.

Framöver är vi nu inne i pre season vilket innebär att vi fokuserar på snabbhet, smidighet och teknik, förutom styrketräningen som rullar på. Vi kommer att köra så under februari, mars för att i början av april ta på skydden och gå ut för att förbereda oss för kommande matcher med mer spel- och teknikträning.

Motståndet kommer, under våren, att bestå av de nybildade lagen Staffanstorp Saviours och Värnamo Razorbacks. Efter sommaruppehållet är det möjligt att det blir en distriktsserie med ytterligare lag.

HC Mikael Nordgren

U17
U17 och U15 har slagits ihop till ett lag och tränar tillsammans med U19.

U15
På grund av spelarbrist har vi tvingats att avanmäla U15 från årets seriespel. Dom som vill har möjlighet att spela i U17-laget.

U13
U13 drog igång träningen i Tennishallen en lördagmorgon i början på februari. Trots ett par återbud på grund av sjukdom och att ett gäng killar är mitt uppe i sin hockeysäsong så dök det upp 8 spelare sugna på att komma igång efter vintern.

 

 

 


Styrelsen informerar

Den 2 februari var det styrelsemöte. Här kommer att axplock av det som diskuterades under mötet.

  • Maria Askmyren, Henkes mamma, och Marianne Vesterberg, Linus S mamma, är ansvariga för klubbens matcharrangemang. När det börjar närma sig att säsongen startar kommer de att kalla de olika lagens lagledare. Nytt för denna säsong är att alla aktiva medlemmar kommer att tilldelas matcharrangemang som de ska hjälpa till vid. Om man inte kan är man själv ansvarig för att ta fram ersättare samt meddela detta till Maria eller Marianne.
  • Inga övergångshandlingar kommer att skrivas på för de seniorspelare som önskar byta klubb och som inte betalat in skulden för 2010:års spelaravgift.
  • Värva- en- kompis -kampanjen klubbades igenom. Se hemsidan vad som gäller.
  • Klubben kommer att försöka sprida sporten med hjälp av flaggfotboll. Målgrupp är kommunens mellanstadieskolor och ansvarig är Christoffer Ståhl.
  • Klubben saknar utrustning. Det som saknas är domarkläder, nya matchställ samt hjälmar och axelskydd. ALLA behöver hjälpas åt för att återställa utrustningen där den hör hemma.

Styrelsen har pga avhopp svårt att fylla de platser som behövs för att ha en väl fungerande styrelse. Styrelsen har därför beslutat att avgå samt ge valberedningen i uppdrag att ta fram förslag på en ny styrelse. Känner du att du har något att tillföra klubben och är intresserad av att ingå i styrelsen så hör av dig till valberedningen, som består av Micke Nordgren och Uffe Bäckås. Fram tills att ny styrelse väljs vid extrainsatt medlemsmöte fortsätter den nuvarande styrelsen.

Väl mött från Styrelsen genom Helen Viëtor

Glöm inte att kolla hemsidan www.oakleaves.se och forumet. Där kommer upp eventuella ändringar och viktiga meddelanden.

 


Träningstider
U13
Tisdagar 17:30-19:00
Väggahallen B
Lördagar 9:00-10:30
Tennishallen

U15/U17/U19
Onsdagar 18:30-20:30
Stenbackaskolan
Fredagar 18:30-20:00
ABUGarcia-hallen

Möten
Styrelsemöte
Första onsdagen varje månad
kl 18:00
Norrevångskolan

Tränarmöte
Första måndagen varje månad
kl 18:00
UDD-stugan

På gång
Domarutbildning
5-6 mar i Helsingborg

Föreläsning i kosthållning
Tid och plats ej bestämt

 

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 

 

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!