Problem att visa nyhetsbrevet? Se det i webbläsaren.

Brevhuvud Nytt om Ladok3. Klicka på bilden för att komma till ladok.se

Konsortiechefen har ordet

Vi är redan inne i månaden april. Det är härligt med vår och den ger ny energi, tycker jag. Det är också mycket på gång just nu.

Denna vecka har styrelsen för Ladokkonsortiet möte och där kommer bland annat stämmomaterialet inför vårstämman den 19 maj att behandlas. På stämman ska vi presentera utvecklingsfas 2 och ekonomiska ramar för den. Ladok3-projektet arbetar nu med utvecklingsfas 1 som projektledaren berättar mer om här i Ladokbrevet. På stämman kommer även beslut om verksamhetsberättelsens för 2015 samt mål och ekonomiska ramar för 2017 att fattas. Styrelsen har, på intiativ från styrgruppen för Ladok3-projektet, initierat en extern granskning av Ladok3-projektet och den kommer också att presenteras på stämman.

Under veckan ska projektledaren för Ladok3 och jag träffa lärosätenas förvaltningschefer och informera om Ladok3-projektet och arbetet framåt. Det är också Ladok-Inkubatordagarna, som är en del av Sunetdagarna, på Högskolan i Kristianstad. Där behandlas allt från integrationsplattformar till agila projekt i antagningssystemet NyA. 

Jag ser med tillförsikt fram emot när våren övergår till sommar och vi börjar se de första resultaten av utvecklingsfas 1 av projektet.

Mauritz Danielsson


Nytt från projektledaren

Snart finns det en version C av nya Ladok. I den versionen har vi lagt mycket fokus på att säkerställa flöden inom utbildningsinformation och systemstöd för examens- och bevishantering. Vi har också arbetat med prestandadelar som vi tidigare haft utmaningar med och gränsytorna mot NyA och CSN börjar ta form. En stor intern milstolpe är att vi nu kan uppgradera till versioner framåt och samtidigt behålla, i tidigare versioner, inlagd data.

Version C beräknas vara klar under april och vår målsättning är att den snart ska finnas tillgänglig i testmiljön (MIT-IK) för alla lärosäten. Vidare kommer en skarp produktionsmiljö tillgängliggöras för Kungliga Konsthögskolan (KKH) innehållandes version C, så att de kan intensifiera sitt arbete med att lägga in sin specifika information. KKH kommer att ägna våren och sommaren till att förbereda en fullskalig användning av nya Ladok till starten av höstterminen 2016.

Inför Ladokkonsortiets vårstämma har vi gått igenom vår kravdatabas och gjort nya estimeringar av återstående arbete. Vi har goda förhoppningar om att den tidigare kommunicerade tidplanen för Fas 1 kommer att hålla och den ser ni i bilden nedan.

//Johan Sjödin, huvudprojektledare Ladok3-projektet


Öppen frågestund 27 april

På nästa öppen frågestund, den 27 april klockan 11-12, presenterar Catherine Zetterqvist, huvudproduktägare för nya Ladok, omfattningen av den version av nya Ladok som kommer att produktionssättas på Malmö högskola under första kvartalet 2017.

Läs mer om kommande och tidigare genomförda öppna frågestunder på denna sida.


Status resultatleveransen

Den 23 mars levererades version 1.4.1 av resultatleveransen till lärosätena.

I och med den versionen planeras inga fler uppgraderingar av resultatleveransen. Systemstödet ersätts när hela nya Ladok tas i produktion. Om allvarligare fel upptäcks  i den nuvarande versionen, kommer en rättning av dessa att övervägas.


Ändrade uppföljningskörningar

Sedan början av april så är de lärosäten som klarar av sina IK-körningar för Uppföljningsleveransen borttagna från uppföljningsleveransens testmiljö, de kan istället fokusera på IK-körningar från MIT-IK miljön. Denna ändring är gjord för att de lärosäten som inte fått igenom sina IK-körningar och fortfarande har registervårdsarbete kvar för uppföljningsleveransen ska kunna se resultatet av sina IK-körningar oftare. I och med att färre lärosäten finns i uppföljningsleveransens testmiljö, så kan IK:n köras tre gånger i veckan, istället för en. 

I produktionsmiljön för Uppföljning har det vid några tillfällen varit problem med IK-körningarna. Driften har vidtagit åtgärder och hoppas nu att problemen är lösta. Helgens IK-körning har körts för samtliga lärosäten.

Du kan läsa mer om miljöerna för uppföljningsleveransen i följande driftsmeddelanden.


Ladokträff i Gävle 10-11 maj

Den 10-11 maj är det dags för Konsortiets Ladokträff. Denna gång ses vi på Högskolan i Gävle. 

Du kan ta del av det preliminära programmet samt inbjudan och anmälningsinformation på denna sida. 

Nyhetsbrev #4 2016

Om Ladokbrevet

Ladokbrevet är nyhetsbrevet för alla som är intresserade av Ladok, nuvarande såväl som nya. Ladokbrevet kommer ut 10 ggr/år.


Gamla nyhetsbrev

Här hittar du gamla nyhetsbrev.


Dela nyhetsbrev


Tipsa oss!

Har du tips på nyheter eller aktiviteter? Kontakta projektets kommunikatör Sophia Hansson Ridman.


Ladokkonsortiet | Wallingatan 2 vån 7  111 60 Stockholm www.ladok.se

Du får detta brev för att du prenumererar på nyheter om Ladok och Ladok3.

Avsluta din prenumeration genom att klicka på denna länk och följa instruktionerna

.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!