Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 

 

Hur blir jag lycklig?

Det känns som att 2011´s modeord redan korats innan vi knappt är över tröskeln på månad två. Lycka. Alla skriver och pratar om det. Vad är det? Hur blir man det? Räcker det inte att bara vara glad?

Ofta jämförs svenskan med engelskan. Svenska språket brukar förlora i antal ord för samma betydelse. Men att vara happy betyder både lycklig och glad. I svenskan är lycka ett större begrepp än glad. Är det det som gör det nästan exotiskt att vara lycklig? Att det inte räcker med nöjd och glad? Men inte behöver vi krångla till det?

Vad är du nöjd med i ditt liv?
Bild från cosylivingblog.blogspot.com

Vad gör dig glad, vad gillar du att göra, när pirrar det i din mage av förväntan, vad blir du trygg av, vem eller vad längtar du efter just nu? 

Det här är vad jag kommer att tänka på, som gör mig nöjd och glad, ja till och med lycklig!

  • Köpa tulpaner på torget
  • Dricka en randig drink på Gondolen
  • Vårfåglar i februari
  • Doften i en ny bil
  • Fredagsfeeling!

Jag kan fortsätta hur länge som helst, men ni förstår poängen. Om du skriver ner dina härliga stunder, fråga dig själv när du gjorde, upplevde eller njöt av dessa senast? Sätt datum och årtal. Ställ sedan frågan, när vill jag göra det igen? Skriv datum även på detta. Skriv in det i almanackan och gör det! Det är inte svårare än så. Njut av det du har, lägg till mer av det, lägg till nytt, var i stunden när du gör det och njut. Känner du dig nöjd och till freds? Ja, då är du lycklig!

Lyckotest under kommande vecka!

I höstas var Susanna Wolgers på Framgångsbyrån och föreläste om lycka. Hon presenterade en veckoplan av aktiviteter, förhållningssätt som skall skapa ännu mer glädje och lycka i min tillvaro. Nu tänkte jag testa planen, vill du vara med? Från måndagen den 7/2 kommer jag att blogga om hur jag tar mig an uppgiften och mina reflektioner om hur det känns för mig, blev jag lyckligare? Häng med mig i bloggen. Var gärna med och skriv hur du upplever det! Så gör vi det tillsammans, det blir vi säkert ännu lyckligare av!

 

Måndag
Börjar dagen med att skriva ner fem saker jag är tacksam för 
Tisdag
Tar 10 minuter och skriver ner en rolig idé eller ett projekt för framtiden
Onsdag
Gör en extra snäll handling
Torsdag
Tacksamhetsbrev, skickar mail, brev eller vykort till någon som gjort något bra
Fredag
Njuter av god mat och sällskap
Lördag
Besök en ny plats
Söndag
På söndag reflekterar jag vilken effekt strategierna haft under veckan. Bara vara – Vila!

Vi ses på måndag!    
Inger Eriksson
Framgångsbyrån STHLM
 

 

 

 

 

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 

 


Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!