Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Namn åt de döda


Månadsbrev 2015-12—2016-02 för Namn åt de döda

Bäste forskarvän!

Äntligen går vi mot ljusare tider! Dagarna allt eftersom lite längre och vintergäcken står i blom.

Det har gått undan med registreringarna under vintermånaderna. I januari nådde vi ett nytt rekord då 120 församlingar blev klara, det är mer än dubbelt så mycket som medelvärdet. Så visst ger det resultat att vi är så många registrerare nu och att ni är flitiga ute i stugorna. Men det är fortfarande en hel del församlingar som inte är påbörjade, så känner du någon du skulle tro skulle tycka att det är roligt att hjälpa till i NÅDD så tipsa gärna. Nu har vi 873 församlingar klara och vi är 349 registrerare.

En fråga som ofta kommer handlar om stavning av adresser. Det är en fördel att modernisera namnen i adresserna. Tänk användarvänligt! Det vi gör ska bli en skiva som är lättanvänd och bra för så många som möjligt. För en släktforskare kan det säkert vara möjligt att man provar att söka både på ”Prästgården” och ”Prestgården”, men det är det inte för gemene man. Skriv med andra ord hellre ”Kvarnen” än ”Qvarnen”.

Nu går vi in i första vårmånaden och jag hoppas att ni alla hinner njuta av vårljuset och får en fin Släktforskningens dag.

Vänliga hälsningar,
Viktoria Jonasson
Projektledare


Ett utskick från Sveriges Släktforskarförbund och projektet Namn åt de döda.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!